PUMÁK, MESSZEREK, ÁSZPILÓTÁK negyedik podcastünkben

Beszélgetés Magó Károly zászlós úrral, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kutatójával a második világháborúban szolgált Magyar Királyi Honvéd Légierő vadászpilótáiról.

A beszélgetés tisztelgés Frankó Endre főhadnagy vadászpilóta előtt, aki az utolsó Pumaként tavaly év végén 97 éves korában hunyt el. Tiszteletére repültek a Duna felett a Gripenek is nemrégen.

Korábban videómban bemutattam a Puma század utolsó repülőgép típusát a Messerschmitt Me-109-t is.

Legfrissebb videónk:
ÉG A HAJTÓMŰ

A koronavírus miatt a podcast telefonon készült. Korábban beszéltünk a szolnoki RepTárban a Messerschmitt 109 vadászgép előtt, itt a fotó róla.

A címképen pedig Frankó Endre főhadnagy, az utolsó Puma vadászpilóta a Messzer kiállítás megnyitásán. A háttérben élőben a vadászgép, nagyban pedig a Messerschmitt Me-109 Krakkóban. Ez a múzeum kölcsönözte a kiállításra a legendás második világháborús, Magyarországon is gyártott vadászgép egy példányát a RepTárnak.

Korábbi podcastjeink a drónokról, a Wizz Air kínai repüléséről és a ferihegyi légtér megváltozásáról szólnak. Minden podcastünk letölthető és mobiltelefon kompatibilis, igy világháló nélkül is meghallgatható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »