Austrian Airfest 2017, bemutató repülések dömpingje Kremsben a videóinkon

Múlt hét végén Ausztriában jártam, az Austrian Airfest 2017 repülőnapon, melyet Bécstől nem messze Kremsben rendeztek az ottani repülőtéren. Több mint 25 ezer néző élvezte a repüléseket, öt videóban foglalom össze a látottakat.

Hirdetés

Magyar szót egyáltalán nem hallottam a repülőtéren, ezért egy olyan bemutatóval kezdem, amit ugyan sötétkék színű géppel, de magyar repülőnapokon is lehet látni. sőt Szlovákiában is.

A második világháborús vadászgépek közül a szövetségesek két gépe is repült, érthetően nem folytattak légi harcot.

Attraktív volt a rádiótávirányitású sugárhajtású nagy modellek bemutatója, no meg az RC helikopteré is.

Az osztrák világbajnok motoros műrepülő pilóta, Hannes Arch már nincsen közöttünk, ő már az égben repül. Szintén a Red Bull Air Race versenyből hivtak a szervezők motoros műrepülő bemutató pilótát, sajnos nem Besenyei Pétert, hanem Petr Kopfsteint Csehországból.

Végül nagy napja volt a bemutató kötelékeknek, melyből hármat tettünk egy videóba és ejtőernyős ugrással, valamint old timerek repülésével kötöttük össze őket.

Reméljük, jövőre több magyart látunk majd, nemcsak a közönség között, hanem a szereplők között is. Azért azt nem volt nehéz észrevenni, hogy a fellépők között cseh túlsúly volt, lehet, hogy azért is, mert közel van az országuk.

Címkép: Anton Wildberger

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »