Budapest Airport: hatalmas gépparkkal hóra várva

A Budapest Airport, amelynek havas flottája felér egy megyei közútkezelőjével, közel kétszáz emberrel várja téli szezont november közepétől márciusig.

ho41

Nagyon jól sikerült a felkészülés Huszka Péter forgalmi igazgató szerint, idén ráadásul egy új munkaszervezés bevezetésével alvállalkozó garantálja a repülőtér külső területeinek takarítását és síkosság mentesítését, így a Budapest Airport saját szakemberei a repülőtér légi oldali forgalmi területeire koncentrálhatnak.

Hirdetés

A szakember elmondta, hogy összesen 180-200 ember és 41 jármű ad 24 órás készenlétet egészen márciusig, így akár napokig tartó havazás esetén is folyamatos marad a repülőtér üzemelése.

ho42

A nagy létszámra és az eszközparkra szükség is van: nem kevesebb, mint 2,4 millió négyzetméternyi betonfelületet – futópályákat, gurulóutakat, repülőgép állóhelyeket – kell megtisztítani a hótól és a jégtől, méghozzá rövid időn belül.

ho43
Havas kép pár évvel korábbról

A Budapest Airport havas szolgálatának munkatársait, a gépkezelőket hónapok óta készítik fel a feladatra, egyebek mellett számítógépes szimulátoron is vizsgázniuk kell a repülőtéri futópályák, a gurulóutak és beton előterek ismeretéből, majd gyakorlati oktatáson vesznek részt éjszakai vezetésből és a repülőtéri speciális közlekedési szabályok ismeretéből is.

(Forrás: Budapest Airport)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »