Dolderer egyre közelebb a világbajnoki címhez

Szakadó eső és viharos szél csak elhalasztani tudta a Red Bull Air Race kezdését az utolsó idei európai futamon Laurisitzringen, ahol több mint ötvenezer néző szurkolt a hazai kedvencnek, Matthias Dolderernek.

Matthias a második hellyel nagyot lépett az első  világbajnoki címe felé.

Néztem a versenyt a Red Bull oldalán, a második fordulóig nem volt semmi érdekes. A nyolc közötti párbajban elvérzett Hannes Arch, szegény valószínű még nem heverte ki kaszkadőr barátnője csúnya balesetét. Amúgy a barátnő, Miriam a hangárban dühében eldobott egy papírrepülőt.

Hirdetés

A legjobb négybe bekerült a cseh Sonka is, de ő maradt le a dobogóról. Matt Hall megint ragyogó időt ment, Dolderer csak az első szakaszban tudta megfogni, aztán valószínűleg nem kockáztatott. Köztük maradt a sorrend, mint Ascotban. A képtár képeit szöveggel is gazdagítottuk.

Matthias Dolderer több mint 16 ponttal vezet, nehéz lesz őt az idén legyőzni. Ha a két amerikai futamon Matthias csak bekerül a legjobb négy közé, akkor már nyugodtan nyerhet Mat Hall mind a két versenyen, akkor sem lesz világbajnok. Nagy értéke lesz a közös szelfimnek, amit Matthias rólam készített a szintén rongy időben leszűkített budapesti futamon. Most már csak ezért is neki drukkolok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »