Martin Sonka harmadszor egymás után nyerte meg a Red Bull Air Race futamait

A cseh Martin Sonka Budapesten, Kazanyban és most Bécsújhelyen is megnyerte a gyorsasági műrepülő világbajnokság futamait és nagyon közel került idén a világbajnoki cimhez.

Hirdetés

Érdekes pályát állitottak fel a szervezők Bécsújhelyen egy mezőn, ahol kétszer kellett a versenyzőknek a félkubáni leboritást bemutatniuk.

Az élő közvetitésben volt miért izgulnom. A legjobb négy között a tavalyi világbajnok Yohsi Muroja kezdett és feladta a leckét a cseh pilótának. Martin Sonka Yoshi után indult és érdekes taktikát választott, végig ici-picit lemaradva repült a pályán, majd a második leborításnál belehúzott, orrhosszal megelőzte a japánt. Ezt a kicsi különbséget a cél előtti S kanyarban is tartani tudta, végül 36 századmásodperccel győzőtt. Itt a hivatalos videó a győztes repüléséről meg az utána következő örömökről.

Harmadik Matt Hall lett, a negyedik pedig Mika Brageot, aki nem szólt bele a nagyok dolgába. A francia igazából szerencsével került a döntőbe, mert a világbajnok Kirbly Chambliss nem tudott a vele való párviadalra felszállni.

Ez volt az első szárazföldi verseny, nekem a vizesek jobban tetszettek, kettőn Budapesten és tatárföldön, Kazanyban fel tudtam venni Martin Sonka győzelmeit, itt meg átvettem a hivatalos videót.

33 videónk a Red Bull Air Race futamairól

Az idényben Amerikában még két szárazföldi verseny lesz, ha el nem fújja valamelyiket a szél. Martin Sonka 6 ponttal vezet Matt Hall és 9 ponttal Mike Goulian előtt, utóbbi hazai pályán versenyez majd. Október első hétvégéjén Indianapolisban zúgnak fel újra a hajtóművek.

Forrás: Red Bull Content Pool

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »