Drón történelmi pillanatok, első veseszállítás és első FAA kereskedelmi engedély

Nemrégen a transzplantációra váró vesebeteg foglalta imába a drón repülését, míg korábban az amerikai légyügyi hatóság kiadta az első drón kereskedelmi szállítási engedélyt.

A vese és más szervek átültetésében a legnehezebb dolog a szerv szállítása. A világon először Baltimore-ban szállítottak egy vesét drónnal, ahol a képen látható speciális hűtőkamrában repült a szerv, melynek működését a repülés 10 perce során végig ellenőrizték. A drónt pilóta vezette, 100 méter magasan repült majdnem 40 kilométeres sebességgel. Nyolc rotoros megoldást alkalmaztak, vészhelyzet esetén kevesebb rotorral, vagy ejtőernyővel le tudtak volna szállni.

Hirdetés

A három gyermekes, 44 éves anya nyolc éve járt dialízisre, a veseátültető műtét sikerült. A szakemberek évi 2500 szervszállítást látnak a közeli jövőben csak Amerikában, ez ennyi emberi életet jelent.

Az FAA, a Szövetségi Légügyi Hatóság erre a hónapra kiadta az első kereskedelmi repülési engedélyeket a Wing rendszer számára. Azon biztos nem csodálkozunk, hogy ez a Google – vagy ma már a fő cég – az Alphabet egyik leányvállalata.

Drón történelmi pillanatok

Drón történelmi pillanatok

Nem a képeken látható drón a nagy szám benne, hanem azok irányítása. A Wing egy olyan pilóta nélküli forgalomirányítási platformot fejleszt, amely lehetővé teszi a pilóta nélküli repülőgépek számára, hogy navigálhassanak más drónok, gépesített repülőgépek és egyéb akadályok, mint például a fák, épületek és villamosvezetékek körében.

Drón történelmi pillanatok

A kereskedelmi drónszállitási részletekre visszatérünk majd a gyakorlati tapasztalatok alapján, lényeg, hogy a rengeteg sikeres kísérlet után új korszak kezdődött.

Új videónk Németországból

A mai napon az elmúlt év nézőinek 97,7 százaléka nincs feliratkozva a Repülni JÓ Youtube Csatornájára, pedig a Youtube ezt kéri-méri egyik legfontosabb elemként a mi videócsatornánk támogatásának növelésére. 1000 feliratkozó elérése esetén háromszor annyi videó megjelenítést ígér, mint eddig, és ez az egyik legfontosabb promóció. Kérjük, segítse munkánkat feliratkozásával, hozzászólásával, hogy a több mint 300 videónk tovább gyarapodhasson. Köszönjük.

Források: University of Maryland Medical Center (UMMC), FAA és Wing

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »