Emirates légitársaság és a Dubaji Világkiállítás

Az Emirates október 31-től heti ötre emeli a Budapest – Dubaj frekvenciát, talán a dubaji világkiállítás miatt is.

Az új járat a képen látható Boeing B777 típussal szombatonként repül, kiegészítve a már meglévő hétfői, szerdai, pénteki és vasárnapi járatokat. Az Emirates mind az öt járata esetében visszaáll a napközbeni közlekedésre: a járat Budapestről 15 óra 10 perckor indul és helyi idő szerint 23 óra 20 perckor landol Dubajban. Visszafelé a járat helyi idő szerint 10 óra 35 perckor száll fel és 13 óra 35 perckor érkezik Budapestre.

A Dubaji Expo 2020 a pandémia miatt elhalasztva a hónap elején nyílt meg, címképen a kiállítás légi felvétele. A Dubaji Expo 2020 az első világkiállítás, melyet a Közel-Keleten, Afrikában és Dél-Ázsiában (a MEASA régióban) rendeznek meg. Az esemény a fenntarthatóság, a mobilitás és a lehetőségek kihasználása tematikája köré épülve bemutatja a nemzetközi együttműködés és innováció kiemelkedő példáit.

Két pavilont ajánlunk a magyar látogatóknak, a képtárban láthatóak róluk felvételek.

Az utazás és a légi közlekedés rajongói ellátogathatnak az Emirates pavilonjába, ahol ízelítőt kapnak majd a repülés jövőjéből. A légitársaság bemutatja a jövő repülőgépeinek belső dizájnját, a repülési élmény átalakulását, illetve megismerhetik azokat az innovatív alapanyagokat és technológiákat, melyek javítani fogják a repülőgépek teljesítményét figyelembe véve a fenntarthatóság szempontjait is.

A többszintes magyar pavilon, mely az “Aqua Roots of Hungary”, vagyis Magyarország vízkincsei nevet kapta, az Expo 2020 „Mobilitás” negyedében helyezkedik el. A favázas szerkezetű pavilon az Egyesült Arab Emirátusokban igazi ritkaság. A látogatók megismerhetik Magyarország egyedülálló vízkészletét, gyógy- és termálvizeit és kulináris különlegességeit, illetve megkóstolhatják páratlan hazai ásványvizeit. Az épületet Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, az Ybl Miklós-díjas építész, Csernyus Lőrinc tervezte, és az épület szerkezetét 17 magyar ács építette.

Az Emirates 3 000 légiutas-kísérőt
és 500 reptéri alkalmazottat toboroz világszerte


Ha kíváncsi vagy, milyen a légiutaskísérő élete, Alexandra bemutatja Neked.

Videónk az Airbus A380 óriásgépek visszatéréséről

Az Emirates azon utasai, akik Dubajba látogatnak vagy átszállnak a városban, a világkiállítás ideje alatt bármikor ellátogathatnak az Expo 2020-ra, hiszen minden Emirates repülőjegy mellé ajándék Expo napi belépő jár. Ahogy a képtárban látható, az Emirates az utaskezelésben minél több érintésmentes elemet alkalmaz. Másrészt a COVID-19 miatt minden megváltott repülőjegy automatikusan utas biztosítást is jelent a pandémia betegségre, részletek a légitársaság honlapján. Másrészt ha valaki a légitársaság repülőgépén oltás nélkül érkezne a világkiállításra, akkor az Emirates ajándékoz neki egy PCR tesztet, amivel már bemehet az utas az EXPO 2020 területére. Végül a légitársaság támogatja a családi utazást azzal, hogy a szülök október 30-ig a 2 és 11 év közötti gyermekeknek a felnőtt viteldíj 25%-áért vehetnek repülőjegyet.

Forrás: Emirates légitársaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »