Ferihegyi körfogalom építése útszűkülettel jár

Újabb szakaszához ért az új repülőtéri turbó körforgalom építése a Kettes Terminál előtt. A repülőtér megközelíthetőségét jelentősen javító forgalmi csomópont munkálatai miatt várhatóan augusztus 28. és szeptember 21. között, az új útpálya kialakítása idejére egy-egy sávra szűkül a forgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Kettes Terminálja bekötőútján.

A beruházásnak ezt a szakaszát az építtető Budapest Airport kérésére a kivitelező a lehető legrövidebb idő alatt végzi el, és minden lehetséges forgalomtechnikai eszközzel segíti a közlekedés zökkenőmentességét. A Budapest Airport számára kiemelten fontos, hogy az utazási élmény gördülékeny legyen, ebben segít az új turbó körforgalom, ami a terminál gyors és biztonságos megközelítését biztosítja.

A bő háromhetes időszak egyik legfontosabb változása, hogy a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépkocsik a J porta helyett csak a repülőtér D portáján át közlekedhetnek, ezzel is tehermentesítve az Aeropark repülőmúzeumhoz és a Holiday parkolóhoz vezető bekötőút kereszteződését. A repülőtér ezzel egyidőben a D porta infrastruktúráját is felkészítette a teherforgalom fogadására annak érdekében, hogy a beléptetésre várakozó járművek a 4-es főút forgalmát ne akadályozzák.

A címképen a körforgalom helye. Az idők homályából előkerült a Malév reklámtáblája is a bontás során, a jelenleg nem létező Közlekedési Múzeumba tennék. A szomszédban az Aeroparkban jobb helye lenne, hiszen az tele van Malév gépekkel.

Forrás: Budapest Airport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »