Flybe megérkezett, London minden irányból megközelíthető

London a magyar utazók Mekkája – a magyar és a brit fővárost összekötő közvetlen járatokkal tavaly másfél millióan utaztak, ezzel toronymagasan vezet a városok listáján. Idén egy új légitársaság és egy újabb londoni repülőtér lépett a magyar piacra, a Flybe révén ugyanis a London központjától keletre fekvő Southend repülőtere is elérhetővé vált. A légitársaság Embraer E195-ös regionális jet gépe ma érkezett először Budapestre.

Hirdetés

A Flybe budapesti járatai heti három alkalommal közlekednek, kedden, csütörtökön és szombaton. A légitársaság tervei szerint a járattal a szabadidős utazókat, elsősorban a briteket célozzák meg, akiknek a kontinens legjobb ún. „city break” desztinációit szeretnék kínálni. Budapest pedig pont ilyen, vagyis vonzó hosszú hétvégés célpont. A járatok menetrendje is ehhez alkalmazkodik: a délutáni órákban közlekedik, ami nagyon kényelmesen elérhető a szállodai kijelentkezés után.

Ritter Máté járatfejlesztési menedzser a gép mellett kérdésünkre elmondta: Southend az ötödik repülőtér és a flybe a hatodik légitársaság, amely a mai naptól direkt összeköttetéssel bír Budapesttel. Tavaly másfél millió utas repült ezen az útvonalon, ez tavaly 14 százalékos bővülés volt, az idén is legalább ennyit várnak, mert London különböző okok miatt a legnépszerűbb uticél Budapestről.

Soutend repülőtér London keleti felén található és egyetlen repülőtérként érhető el Budapestről. Tudomásuk szerint 2-3000 magyar háztartás él és dolgozik a városban és a környékén. Nekik mindenképpen nagy segítség lesz, hogy nem kell többet utazniuk a hazarepüléshez. A repülőtér vonattal 48 perc alatt érhető el London belvárosából. A repülőtér nem egy nagy repülőtér, gyorsabb a becsekkolás is, mint Lutonban vagy Heatrow-n.

A flybe légitársaság 118 székes Embraer E195 regionális jettel repül ide és illeszkedik a versenyhez. Nem egy hagyományos légitársaságról van szó, ugyanakkor több ártípus közül választhat az utas, benne a jegy csomaggal, csomag nélkül, fizetési, törlési feltételek mások.

A járatfejlesztési menedzser szerint elvileg a reptér kereskedelmileg csak olyan uticélt támogat, ami még nincs benn a hálózatban. Londonra ez nem igaz, viszont a rengeteg utas miatt ez egy nagyon jövedelmező szektor. Hetente több mint 190 járat repül a két város között, ebből a flybe most nyáron heti 3 járatot képvisel. Úgy látják, az új reptér és a hazalátogatók miatt nyáron sikeres lesz ez a járat.

Fotók és videó: Repülni JÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »