Foci VB apróbb repülős hírcsokor

Tegnap befejeződött az oroszországi foci VB, kár, hogy nem a horvátok nyertek, egy apróbb repülős hírcsokorral búcsúztatjuk az eseményt.

Hirdetés

Oroszország 11 városában voltak focimeccsek, itt a térkép róla.

Foci VB
Több mint 3 millió utas repült ez alatt a több mint egy hónap alatt, ebből majdnem 2 millió a három moszkvai reptérre. Az orosz légitársaságok mellett az orosz közlekedési miniszter megengedte külföldiek repülését is, nemcsak charterben, hanem belföldi útvonalakon, ha ott nem volt orosz kapacitás.

Foci VB

Az Aeroflot volt a legnagyobb légitársaság a foci VB alatt. Adott fapados jegyeket is, 5 rubeles, kevesebb mint 300 Ft-os jeggyel közel 70 ezer orosz állampolgár utazhatott a városok között, a meccsek előtt 3 nappal korábban vehettek ilyen jegyet a hazai szurkolók.

Az egész VB alatt egyetlen repülőeseményről adtak hírt, amikor a szaudi válogatott a képen látható Airbus A319 orosz gépen repült a következő meccsre. A Rosszija légitársaság repülőgépe még a csoportkörben kényszerleszállást hajtott végre a reptéren, mert madár csapódott az egyik hajtóműbe és tűz keletkezett, amit eloltottak egyébként. Rövid videó róla.

Foci VB

A csapatok közül a korán kiesett világbajnok, Németország most is átnevezte a Airbus A321 repülőgépét Fanhansa névre, de ez nem hozott neki szerencsét.

✈️ @lufthansa . . . #zsmmn #diemannschaft #frankfurt #abflug #lufthansa #fanhansa #worldcup #wm2018 #russland #dfb

Die Mannschaft (@dfb_team) által megosztott bejegyzés,

A másik nagy sztár, akinek nem jött be igazán ez a VB, a brazil Neymar, éppen Szocsiban száll le a gépről.

Foci VB

Viszont a horvátoknak nagyon bejött ez a világbajnokság, bár a torna legjobb játékosának, Luka Modricsnak a lánya szomorú, hogy csak ezüstérmet szerzett a papa, címképünkön.

Foci VB

A horvát elnök asszony ezzel szemben élére állt a szurkolásnak. Az elődöntőre turistaosztályon utazott a szurkolókkal, egyedül ő volt futballmez blúzban még a díszpáholyban is, és az éremátadáson úgy ölelte meg válogatottja játékosait, mintha ők lettek volna a világbajnokok. De a horvát nemzeti légitársaság is kivette részét az üdvözlésből, mert felfestették a gépre , ha jól fordítom, bravo hazaiak és a személyzet egy része is nemzeti színekbe öltözött.

Foci VB

Ezzel a géppel jön haza a csapat és nyitott buszon mennek majd a zágrábi Jellasics térre, ahol a szurkolók ünnepelhetik őket. Ha lesz kép róla, utólag beteszem.

Foci VB

Visszatérve kicsit a világbajnokság szurkolói logisztikájára, minden meccsvárosban adtak egy egyszerű elérhetőséget a fanoknak, ahol tájékozódni tudott. Gondoljuk el, megérkeztek az adott meccsre a 10-20-30 charterjárat, benne több ezer csak a stadionba igyekvő légi utas szurkolóval, akik már hangoltak… A horvátok döntő meccsére Moszkvába például 20 charterjárat indult Zágrábból, soron kívül adták ki az útleveleket, vízumokat stb.

Foci VB

Lassan búcsúzunk a katari légi kisasszonyokkal az éremátadásról, ez a pöttömnyi ország lesz a következő foci VB házigazdája. Ennek tiszteletére a katari küldöttségük a záróünnepélyre egy kellően feldíszített Boeing B777 óriás géppel érkezett a staféta átvételére.

Foci VB

Ha a nyitókép repülésmentes, akkor legyen az a zárókép is. Az összes meccsen üdítő színfoltok voltak a szurkolók között a széplányok, akik néha nevettek vagy sírtak a nézőtéren. De felvidították az érkezőket is a stadionba, ahogy itt Szentpéterváron láthatjuk.

Foci VB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »