My RAF100, tisztelgés a Brit Királyi Légierő előtt videón

Múlt héten a 100 éves Royal Air Force tiszteletére 100 katonai repülőgép húzott át London egén, én meg My RAF100 címen nosztalgia videót állítottam össze néhányukról, amikor korábban különböző helyeken láttam őket repülni vagy csak kiállítva találkoztam velük Angliában.

100 éves a RAF, a Brit Királyi Légierő, 10 éve Fairfordban láttam őket élőben először, majd a következő évben Farnborough-ban és később Londonban a RAF Múzeumban. Ennek sűrítményét láthatják tisztelgés gyanánt.

Hirdetés

Leginkább az AVRO Vulcan bombázó nyűgözött le, meg a Red Arrows vörös színű gépekből álló kötelék, amit már Ferihegyen is láttam egyszer korábban. A címképen a két nagy rotoros Chinook szállítóhelikopter nyitott hátsó rámpájáról látható a Vörös Nyilak kötelék a brit nemzeti színekkel a londoni légi parádén.

My RAF100

Nagy klasszikus a Lancester bombázó a Spitfire vadászkísérettel, a modernebbek közül meg az Eurofighter Typhoon, amiből a múlt héten 22 darab formázta a 100-at az égen és húzott át egész London valamint a Buckingham-palota fölött.

A királyi légierő londoni múzeumában egykor beálltam a Vulcan bombaszekrénye alá, körbejártam a harmincas években épült hidroplánokat, miként megcsodáltam az első világháború alatti hihetetlen fejlődését a repülésnek. Remélem, a videó visszaadja mindezt.

My RAF100

A RAF Múzeum bejáratánál áll a Spitfire vadászgép egy példánya, a RAF100 ünnepségen egy másik példány pedig celebdíszként funkcionál. Változnak az idők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »