Forma1 budapesti autóverseny repülős körítése

A Forma1 menők nem menetrend szerinti járattal érkeznek Budapestre, miként helikopter transzfer viheti az érdeklődőket a mogyoródi versenypályára. Sőt az idén a Balatont is bekapcsolták a repülős körítésbe.

A korábbi évektől eltérően, amikor vasárnap estére teljesen kiürült az 1. Terminál beton előtere, ahol a csapatok és a fő szponzorok business jetjei parkoltak, az idén több nappal kitolódik a kisgépes csúcsforgalom. Ennek oka, hogy a nyári szünet előtt a Forma-1-es csapatok egy része itt marad a mogyoródi pályán tesztelésre. Emiatt aztán számos sugárhajtású kisgép ingajáratban közlekedik a versenycsapatok európai főhadiszállása és Ferihegy között. A megnövekedett forgalomnak a kiszolgálására a szokásosnál többen dolgoznak az forgalmi előtéren (a terminál előtti betonon, ahol a gépek parkolnak).

Hirdetés

A zenés képeslap címképén a világbajnok és az idei budapesti futamot is nyerő Lewis Hamilton szolgálati tűzpiros Bombardier Challenger 605 típusú gépe, amely több mint 800 km/h sebességgel szeli az eget, 19 személy, köztük akár Palvin Barbara magyar modell is befér, akit állandóan összehoznak Lajos királlyal. A Mercedes képén egy kísérőrendezvényen az autó mögött jótékonykodnak éppen.

Forma1

Az idén is volt helikopter transzfer a Hungaroringre, a Buda Riverside Heliport az Árpád hídnál volt a pesti induló állomás. Tavaly készitettünk róla egy videót, ezt ajánlom most is.

Végül egy érdekesség, a Red Bull saját repülő vitorlásán látta vendégül a Balatonon a Red Bull autóversenyzőit, részletek ebben a cikkünkben.

Ferihegyi forrás és képek: Budapest Airport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »