Hármashatárhegyi repülőtér diploma terv, segítsük hozzá a közönség díjhoz

Virág István diplomatervét mutatjuk be a Hármashatárhegyi repülőtér újjáépítésével kapcsolatban. Ha másoknak is tetszik, akkor szavazzanak a cikk végén leírt módon arra, hogy a terv a Média Építészeti Díja 2017 Közönségdíját elnyerhesse. A nyilvánosság hátha segít abban, hogy a Hármashatárhegyi repülőtér a jövőben korszerű vitorlázórepülőtér legyen.

Hirdetés

A tervet a végén mutatjuk, előtte Pásztor József opponensi véleményéből idézünk:

Virág István egy tereptárgyat tervezett. Háza a domboldali bevágásra ülve kihasználja a környezetből és az épület kétszintes elrendezéséből származó előnyöket. Minden a repülés irányába néz, alul a gépek, felül az emberek. Jó és hatásos a tervnek a felütése. Az egészben van egyfajta – jó értelemben vett – nyersesség, erő. Egyszerű szerkesztési elvek, dobozház, visszahúzott, tetőteraszos felső szint, homogén, gesztusszerű homlokzatok, szerkezet adta ritmusban. Tágas terek mindenütt. Erőteljesség és levegősség jellemzi a tervet. Olyan, amilyennek a földről a repülést képzeljük. A szerzőnek van honnan építkeznie, családtagjai és barátai repülnek, pilótaként, ”nem középiskolás fokon”. A helyszínt, a Hármashatár-hegyet, illetve az ott hol igen-hol nem üzemelő sportcélú repülőteret kiválóan ismeri. Az első kézből megszerzett információkat formálta tervvé. Tisztán látja, hogy a sportrepülőtér meglévő épületállománya bontásra érett, új épületért kiállt. Ezen változtat tervével, egy másik dimenziót hozva a területre. Ugyanakkor érdekes, hogy építészeti előképeit nem a repülésből válogatja, a szoborszerű épületek izgatják. Használati szempontból tiszta a ház.

Folytatás ezen a linken, http://epiteszforum.hu/uj-vitorlazo-repuloter-a-harmashatarhegyre.

Egy hétvége a Hévíz-Balaton repülőtéren ekönyvecskénk

Az első szavazáshoz erre a linkre kell kattintani https://goo.gl/xk4o48, de ez még kevés. A felugró oldal jobb szélén középen megjelenik a fenit épitészfórum cikk másik linkje, arra kattintva cikk végén az első lájk gombot tessék megnyomni. Ezért egy pontot kap a versenyző.

A másik szavazás az elég megerőltető, mert 82 tervet kell értékelni. Ráadásul Virág István terve a 82-ik, valószínűleg a neve alapján utolsó a tornasorban, bár ennek nincs jelentősége, mert minden tervnek kell adni valamennyi pontot. Szavazni itt lehet : https://goo.gl/forms/JatDZ2HKf2JUrsMi2. Először meg kell adni egy mail címet, majd utána mind a 82 tervnél a tízes skálán valamelyik számot be kell kattintani. A lap csak nyolcszor akkor ugrik tovább, ha ez megtörtént. A legtöbb pontot ennek a tervnek akkor lehet adni, ha az összes többinek egyet jelölünk be és Virág István tervének meg 10-et. Utána küldhetjük el a szavazócédulát.

Aki mind a kettőt megszavazza, az 11 pontot ad a tervre. Jó szavazást mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »