Új Rosenbauer Panther tűzoltóautó Ferihegyen

Nemrégen adták át az új Rosenbauer Panther tűzoltóautót a Budapest Airporton, vele egy időben vadonatúj repülőtéri hírközpontot is avattak. A jó szokás szerint a tűzoltóautó a címképen látható őt ábrázoló járatnyitó tortát, és két csapattársától vizfüggönyt is kapott.

Hirdetés

A Budapest Airport tűzoltóautó flottájának legújabb büszkeségét avatták ma fel a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság bázisán. Az ausztriai Linz-ben található Rosenbauer gyár legújabb generációs repülőtéri tűzoltóautója, a Panther 6×6 állhat szolgálatba a Liszt Ferenc repülőtéren. Az új tűzoltóautó különlegessége a korábbi modelleknél másfélszer nagyobb szivattyúteljesítmény (9000 liter percenként) és az a 16 méteres, hőkamerával felszerelt kinyitható oltókar, amivel még hatékonyabb lehet az oltás, akár az széles törzsű nagy repülőgépek esetében is mint a Boeing 777 vagy 747-8F, amelyek rendszeres vendégek a budapesti repülőtéren.


Hangot rá!

A Panther tűzoltóautókat kifejezetten légijárművek mentésére tervezték, szinte bármilyen terepen meg tudja közelíteni a bajba került repülőgépet. Az új Panther, hasonlóan a Liszt Ferenc repülőtéren szolgáló többi tűzoltójárműhöz, a legmagasabb szintű nemzetközi előírásokat teljesíti és nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a budapesti légikikötő a nap 24 órájában bármilyen típusú és méretű kényszerleszálló repülőgépet képes fogadni. A speciális tűzoltó járműnek az árcédulája is tekintélyes, 250 millió forintba került.

Legutóbb a Repülni JÓ kamerája is átment a vízfüggöny alatt, a Lufthansa Airbus A350 budapesti látogatásakor.

Forrás: Budapest Airport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »