Helikopterek oltották a tüzet a Hortobágyon

Szolnoki katonai helikopterek is sikeresen bevetésre kerültek a héten a hortobágyi pusztatűz eloltására.

Hirdetés

Több száz hektáron égett az aljnövényzet Nagyiván térségében, a Hortobágyi Nemzeti Park területén, ahol a héten keletkezett tűz. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók mellett Karcagról, Püspökladányról, Mezőkövesdről, és Hajdúszoboszlóról érkeztek hivatásos egységek, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a lángok megfékezéséhez, majd Debrecenből és Szolnokról is érkezett segítség.

A magasból is oltották a Hortobágyi Nemzeti Parkban kiütött tűz lángjait Nagyivánnál. A földi erők kevésnek bizonyultak, ezért két honvédségi helikopter is a helyszínre érkezett, amelyekkel az oltóvíz felvételét követően a magasból is oltani kezdték a lángokat. A tűzoltóegységek a nemzeti park szakembereivel és a honvédséggel folyamatos együttműködésben oltották el a tüzet.

Helikopterek

A nemzeti park parkőrei segítették a felderítést, valamint a péntek reggeli órákban drónokkal készítettek légi felvételeket a károk és a tűz kiterjedésének felmérése, valamint az oltási munkálatok szervezése érdekében.

Forrás: katasztrofavedelem.hu. Videók és kép: Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, címkép: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »