Hidroplánok a Mazury Airshow-n

Az idén megháromszorozódott a hidroplánok száma a Mazury tavi kisváros, Gizycko sétánya felett rendezett légiparádén, ahol azért tegyük hozzá, nem a hidroplánoké a főszerep.

Irtunk már a főszereplőkről, sok képpel, most következnek a hidroplánok. Három jött külföldről, három pedig Lengyelországból.

petrel

A törzsszereplővel illik kezdeni a sajnos nem helyszíni beszámolót, amely egy nagy klasszikus, a cimképen a kék Piper P-18 Super Cub, amely már több éve átrepül Németországból. Onnan még egy csónaktestű és tolóhajtóműves Lake Buccaneer érkezett, amelyet csak a reptéren a füvön láttunk.

lake

A harmadik külföldi egy új kanadai gép, amellyel már találkoztunk Friedrichshafenben, amely svéd színekben repül Európában. A sárga-fehér Glasair Sportsman érdekessége, hogy a két utasülés háttal kapcsolódik a a pilóták üléseihez.

glasair sportmans

A lengyel hidroplánok között a kedvencünk a brazil gyártású kétfedelű, a Super Petrel, nyitóképen látható a repülése. A másik lengyel az örökifjú Cessna négyszemélyese, a C172 éppen felszállás közben, Végül egy csupa sárga Aviat Husky, ami a Piper Super Cub modernebb változata.

c172

A hidroplánok a tó fölött bemutatókat repültek, a vizzre szálltak és a közönség láthatta őket a közeli füves repülőtéren is, ahol üzemidőn kívül parkoltak.

dog

Még több kép
Reméljük, jövőre lesz már utasrepültetés is a fesztiválon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »