Légiparádé lesz öt év után ismét augusztus 20-án a Duna felett

Ma a Parlamentben jártam, ahol sajtótájékoztatót tartottak az idei augusztus 20-iki ünnepségekről.

A légiparádé részletes hivatalos programja

Hirdetés

2012 évben volt a fővárosi Duna szakaszon utoljára vízi- és légi parádé, régóta várta a közönség annak visszatértét. Úgy látszik, nem hiába, mert Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy

Szent István napján 10 órától egy régi hagyományt elevenítünk fel, vízi- és légi parádét szervezünk a Dunán, amin a Magyar Honvédség, a Magyar Országos Hajózási Szövetség tagjai vesznek részt. Magyar polgári légi járművek és ejtőernyősök legjelesebb képviselőit tisztelhetjük majd meg. Végezetül pedig olimpikonjaink fognak egyfajta meglepetést hozni a nézők számára.

A vezérigazgató úr a sajtótájékoztató utáni személyes kérdésemre a légiparádé részleteiről későbbre ígért tájékoztatást.

Az ünnepi tűzijátékra a hagyományokhoz híven 21.00 órától kerül sor, az eddiginél látványosabb programot láthat majd a közönség. Idén kiemelt figyelmet fordítottak mind a környezetvédelmi, mind a nyári nagy rendezvények miatt megnövekedett közönség biztonsági szempontjaira, ezért új helyszínről: az Országház előtti Duna szakaszról, a Margit híd és Lánchíd között három uszályról, valamint a Lánchídról lövik ki a tűzijáték rakétáit. Ez a változtatás mind biztonsági, mind látványtervezési értelemben új lehetőségeket tartogat magában, hangsúlyozta Guller Zoltán. A Dunán mintegy 1000 méter szélességben, illetve a Lánchídról fellőtt rakétákat legjobban a Duna két partján, a Margit híd és Lánchíd közötti rakpartokról lehet majd élvezni.

A sajtótájékoztatón láthattuk és megkóstolhattuk az ország kenyerét és az ország tortáit, kár, hogy a videó még nem négydimenziós, az ízek és illatok káprázatosak.

A Magyar Pékszövetség elnöke, Septe József mutatta be az idén már hetedik alkalommal megrendezett Szent István-napi kenyérverseny győztesét, a Görböcöt, a Kurdi Family Pék Kft. mestermunkáját. A Parlament erkélyén készített képemen már csak szeletek maradtak belőle.

Légiparádé

Pataki Ádám, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetőségi tagja és Bechmann György cukrászmester az idei országtorták versenyéről adtak tájékoztatást. Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró lett, amit Vaslóczki Orsolya készített. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt pedig a budapesti Zazzi Cukrászda Pöttyös Panni névre keresztelt alkotása lett.

Címkép: MTI

1 hozzászólás a “Légiparádé lesz öt év után ismét augusztus 20-án a Duna felett” bejegyzéshez

  • 2017-08-16 09:12
    Permalink

    Nagy show a repülőbemutató ,már 3x láttam ,sőt WIZZAIR géppel is láttam a Duna felett ,aug 20.-án,és Talmácsy is repült .A Tüzijáték is gyönyörű minden évben .

    Válasz erre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »