Hőlégballon Európa bajnokság lesz Szegeden szeptemberben

210 évvel ezelőtt, 1811. június 3-án repült először hőlégballon Magyarországon. Ezért tegnap, az évfordulón sajtótájékoztatón jelentették be Szegeden, hogy a városban rendezik idén szeptemberben a Hőlégballon Európa-bajnokságot. A XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságra a szervezők több mint 100 ballont várnak. A versenyzők Európa számos pontjáról érkeznek a napfény városába, pontosan 23 országból képviselteti magát pilóta Szegeden.

Nagy élmény bárhonnan nézve

Európa-bajnokságon először indul örmény hőlégballon pilóta, de a résztvevők között van többszörös világ- és Európa-bajnok, ifjúsági világbajnok, ötszörös Európa-bajnok, női Európa-bajnok, tizenkilencszeres holland, nyolcszoros osztrák, hétszeres belga, hatszoros magyar, ötszörös angol, lett és négyszeres francia bajnok is. 2021 szeptemberében tehát a szakma legjobbjai lesznek jelen a versenyen.

2016 óta a szeptember hónap minden évben a repülés művészetéről szól itt Szegeden. De bátran kijelenthetem, hogy az idei év, és az Európa-bajnokság egy teljesen új fejezetet nyit a hőlégballonok szerelmesei számára. Már korábban is hatalmas népszerűségnek örvendett a sportág Szegeden, és szerettük volna ezt kihasználni és megajándékozni a lakosságot egy Eb adta élménydús héttel

– mondta el Majó-Petri Zoltán a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője.

Számos versenyző küldött személyes bemutatkozó anyagot, amely az alábbi link alatt érhető el: a versenyzők és ballonjaik.

Támogató jegy

A szervezők az idei évben kiemelt támogatói programmal kedveskednek azoknak a hőlégballon-fanatikusoknak, akik a száznál is több ballon látványánál többet szeretnének. Azok, akik csatlakoznak a támogatói klubhoz, az alábbi plusz szolgáltatásokban részesülnek:
1. részletes versenyinformációk
2. pontos indulási adatok
3. ajándék Eb-versenypóló
4. bejutási lehetőség a paddock területére, előre leszervezett időpontban
5. valamint kizárólag nekik lesz lehetőségük hőlégballon sétarepülésre jegyet váltani (sétarepülést a támogatói jegy nem tartalmaz, kizárólag a vásárlás lehetőségét)
Támogató jegy a mai naptól ezen az oldalon vásárolható.

Az Európa bajnokságra való felkészüléssel kapcsolatban az oldalunkon kívül a videó csatornánkon és a HÖLGYPILÓTÁK, Nők a repülésben blogunkon is készítünk majd anyagokat, videókat.

A bejegyzés megosztható a Facebook-on, a számok elővarázsolásán még dolgozunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »