Kavics, fű és piszkos talaj meg sem kottyan a Pilátus repülőgépeinek

A héten egy Chicago melletti kisvárosra, OshKoshra figyel a világ. A Föld legnagyobb pilóta találkozóján a svájci Pilatus repülőgépgyár két gépet állított ki. A címképen velünk szemben a PC-24 luxus jet, háttal pedig a turbóhajtóműves PC-12.

Összeállítottam egy videót a sokoldalú Pilatus PC-24 luxus jet bozót repüléseiből, ahol a „Kavics, fű és piszkos, laza talaj” a fő motívum. A Pilatus ezt választotta a kiállitásra, ahol a rendezett repülőtéri viszonyok között csak led falakon tudja bemutatni a repülőgépe világraszólóan különleges képességét. Az egésznek az a lényege, hogy a luxusutazással is kerüljenek közelebb az utasok az otthonaikhoz, hiszen elég vad helyeken is leszállhat a jet. A videó végén betettem egy alsó mosást, hiszen nem nagyon fekszünk a gép alá gyönyörködni. Vastag port mos le a tulaj, ami egyáltalán nem zavarja a jet le-felszállási és repülési képességeit.

Ilyen belülről, ahogy azt Friedrichshafenben levideóztam. A videóban nem, de az anyagyűjtés során láttam, hogy a turbo gép, a képen látható PC-12 alapozta meg a hitelét az új jetnek az ausztrál Királyi Repülő Orvos Szolgálatnál is.

Kavics, fű, piszkos talaj

Még egy apróság, robot pilóta is segíti ezeken a lehetetlen helyeken a leszállást. A jet átrepül a terep felett, szerintem leszkenneli és az iskola körön kiértékeli, aztán leteszi a gépet a szántóföldre. A több szögből vett leszállásban a pilóta keze a térdén.

Ez az első, de nem az utolsó anyagunk az idei OshKosról.

Forrás: Pilatus Aircraft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »