Légijáratnyitó torták és vízkapus üdvözlések kívülről-belülről az új videómon

Az elmúlt két év felvételeiből válogattam ezt a videómat a légijáratnyitó torták és a vízkapus üdvözlések témában, úgy, hogy minél többféle géptípust látni lehessen.

A videóm címképén az American Airlines Budapest – Philadelphia új légi járat nyitásakor nagyon különleges torta felvágásához készülnek, melynek oldalán az amerikai függetlenségi nyilatkozatot formázták meg cukorból, mögöttük a harang pedig az egykori philadelphiai kongresszus épületében található ülés megnyitó harang másolata.

A repülőgéptípusok sorrendje: Airbus A320 majd a kompozit Airbus A350 XWB és a régi Boeing B767. Egy ritkaság a vízfüggöny alatt, a Wizz Air Airbus A320-a olimpiai festésben. A következő a Bombardier CS300, vagy mai nevén Airbus A220-300, amely a ködben nem kaphatott vízsugarakat, egyáltalán örültünk, hogy leszállt az áthúzás után.

Légijáratnyitó tortákA Lufthansa Boeing B737 gépeinek búcsúztatása Hamburgban a Lufthansa Technik hangárjában 2016 őszén. A kép közepén a hivatalosan utolsó járat kapitánya, mellette a hatvanas évek légikisasszony öltözékében egy modell, háttérben pedig az a gép, amivel Frankfurtból repültünk ide. A videóm végén mutatom róla a hamburgi vízkapus köszöntést belülről a kabinból.

Őt egy Embraer E195 követi, amelyet belülről is megmutatok, mert a személyzet is kap egy tortát a hagyományok szerint. A következő a Boeing álomgépe, a B787, majd elhagyjuk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Debrecenben a Bombardier CRJ-900 gurul el előttünk.

A csárdást már a másik vidéki nemzetközi reptéren, a Hévíz-Balaton Airport-on járják a tavaszi első Boeing B737 előtt.

Hirdetés

Végül elhagyjuk Magyarországot a Boeing B737 Lufthansa búcsúztatóján. Előbb Frankfurtban, majd a záró vízfüggönynél Hamburgban járunk. A záróképen a Wizz Air új Airbus A321neo egyik hajtóműve előtt állok, amely 50 százalékkal csendesebb repülést és 20 százalékkal kevesebb fogyasztást ígér.

A Repülni JÓ Youtube Csatornáján videó leírásának végén a linkkel elérhető az összes teljes videóm, melynek részleteiből készült ez az összeállítás.

Címképen a FlyBe Embraer E195 személyzete Budapesten a tortával, fotók Repülni JÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »