LOT Boeing B787-8 Dreamliner kívül-belül Budapesten, videó és élményeink róla

Pénteken jelentették be a budapesti közvetlen amerikai járatokat, a fuvarozó LOT Boeing B787-8 Dreamliner géppel érkezett az ünnepségre.

Jővő májustól heti négy New York és heti kettő Chicago közvetlen járat indul Budapestről, az utasok a LOT Dreamlinerén utazhatnak majd. Oda-vissza a repülési idő nagyjából 18 óra naponta, ezért erre az egy gépre bázist nyit a lengyel nemzeti légitársaság Budapesten.

Nyaraljon olcsón a Wizz Tours online utazási szolgáltatóval

A videóban kívül-belül megmutatjuk az Álomgépet, amely 90 százalékban kompozitból épült titán alapokra. Ez a LOT hetedik ilyen gépe, Boeing B787-8 típusú, nemrég érkezett meg, ezért tudott különjáratot teljesíteni.

Néhány élmény a videó forgatása kapcsán. A leszálláskor nem hajlott meg annyira a szárny, mint ha tele lett volna, de ritkán látni ilyet a ferihegyi beton felett.

E-könyvecskénk a Boeing Álomgépéről

A pilótafülke érdekessége, hogy mint a vadászgépeknél, egy üvegre kivetíti egy műszer az adatokat a pilóta látómezejében, így a pilótának leszállásnál nem kell a műszerfalra néznie. Hosszabb utakon – a gép hatótávolsága 15 ezer kilométer körüli – több pilóta repüli, ezért a pilótafülke mögött található két ágy és egy fotel. Ha pihennek a pilóták, akkor is becsatolják magukon a biztonsági öveket.

Hirdetés

A gép elejében az első osztályon 18 ülés található, amely fekvőhellyé alakítható, csak nyomkodnod kell a gombokat. Én is elfértem benne kényelmesen, pedig nem vagyok egy alacsony ember. A LOT gépén prémium turista ülések is találhatóak, ott már 2-3-2 elrendezésben három sor van, a nagy érdeklődés miatt azt nem tudtam kipróbálni. Végül az utasok zömét a turisták adják, 3-3-3 ülhet egy sorban összesen 213 széken. A gép végében kipróbáltam egy ilyen ülést az ablak mellett, nem volt kényelmetlen. A nagy ovális ablakon pedig kellemes volt a kilátás.

A Boeing Álomgépe már fontosnak tartja az élményszerű utazást. 9 órán keresztül nem mindegy, hogy a kabinnyomás 2550 méter vagy 1800 méter magasságnak felel meg, itt az utóbbi mellé még párásabb levegőt is biztosítanak, nem fáradsz el annyira. Másrészt az ablakok elektromosan sötétednek, sőt a kabin világítását a napszaknak megfelelően váltogatják, ami szintén nyugtató hatású. A szórakoztató rendszer személyre szabott, képernyő előtted, fedélzeti internet miatt tiéd a világháló is, odafelé ebéd-vacsora, visszafelé vacsora és reggeli teszi kellemessé az utadat.

GÉPMADARAK, minden a repülőgéptípusok szemszögéből

Hétfőn még jövünk egy videó interjúval. Kam Jandutól, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatójától abban megtudhatják, mekkora távlatokat nyit majd ez a két visegrádi ország között létrejött üzlet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »