Magyar mérnökök világsikere a hibrid hajtásban

A most zajló Szingapúri Airshow egy szem magyar kiállítója a Rolls-Royce Magyarország. Nem véletlenül időzítették a bejelentést a légi parádé kezdő napjára. A videóban elmondom és mutatom a világon egyedülálló fejlesztést.

A H3PS-nek köszönhetően tovább növeltük kompetenciáinkat a tisztán elektromos és hibrid-elektromos meghajtású energiaátalakító- és hajtásrendszerek fejlesztésében a légiközlekedés számára. Magyar kollégáink a nemzetközi csapat részeként dolgoznak a légiközlekedés forradalmasításán, így például egy eVTOL (electrical Vertical Take-Off and Landing) légi jármű teljesen elektromos hajtásrendszerének fejlesztésén. A Rolls-Royce elkötelezett a fenntartható karbon semleges repülés megvalósítása mellett.

nyilatkozta Dr. Balázs Gergely György, a Rolls-Royce Magyarország vezérigazgatója.

A fejlesztések több mint 6 éve tartanak Magyarországon, korábban Siemens zászló alatt, amit szintén Balázs Gergely vezetett. Pár éve megvette a céget a Rolls-Royce Electrical, annak leányvállalataként folytatták. A magyarok bedolgoztak a világ leggyorsabb elektromos hajtású repülőgépébe is, ami szintén nemrég emelkedett a levegőbe.

Forrás: Rolls-Royce Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »