Malév 6 éve állt le

Ott voltam a fekete pénteken, 2012 február 3-án, amikor bejelentették a Malév leállását. A Budapest Airport által fotózott nyitóképen azon a napon volt a gépek számára az utolsó ferihegyi sorakozó. Most erre a dátumra emlékezem videókkal.

Talán stílszerű egy olyan összeállítással emlékezni, ami a legkülönlegesebb volt a Malévval kapcsolatban számomra, mikor megnézhettem egy nagyjavításon áteső Boeing B737-800 repülőgépet és a sors kegye folytán zokniban sétálhattam egy utasszállító repülőgép szárnyán.

Hirdetés

A Malév idejében még nem volt olyan könnyű videókat készíteni, szerencsére nekünk sikerült a magyar nemzeti légitársasággal együttműködni. Ma már csak álom, hogy az ember kamerával bemehet a pilótafülkébe, akkor ezt még a kapitány meghívására simán megtehettük. Milyen érdekes, hogy ez érdekli legjobban az embereket?

További 15 saját Malév videó a lejátszási listánkon

Rengeteg képem közül most ezt választottam, amikor 2011-ben az egyik Q400 légcsavaros gépet a hatvanas évek retro festésével tisztelték meg. A képet az átadási ünnepségen fotóztam egy guruló lépcső tetejéről.

Malév

Emlékszem, meg voltunk döbbenve a csőd napján és senki nem hitte volna, hogy a többi Budapestre repülő légitársaság gyorsan betölti azt az űrt, amit a Malév hátrahagyott. O’Leary a különc Ryanair főnök két hét alatt négyszer járt Budapesten, majd gyorsan bázist nyitott itt 5 géppel, az ünnepségre pedig a saját álarcát küldte el bikinis légikisasszonyokon, a frissen nyitott Hölgypilóták blogunkon ez volt a sláger.

Utána fél évig az volt a beszédtéma, hogyan lépi le majd a Ryanair a Wizz Airt Budapesten, aztán megfordult a sorrend. Ma meg ez a két légitársaság adja a repülőtér sohasem volt rekord forgalmának a felét, aki a részletekre is kíváncsi, itt megnézheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »