Malév Boeing szárnyán zokniban sétáltam

Ez volt az egyik legnagyobb élményem az egykori Malév Boeing repülőgéppel és nemzeti légitársasággal kapcsolatban, amely ma pontosan öt éve a fekete pénteken szüntette meg repülési tevékenységét. Erre a bejegyzésben egy videócsokorral is emlékezünk.

A Malév egyik Boeing 737-800 típusú repülőgépe nagyjavításon volt a budapesti javítóbázison, az Aeroplexben, akkor láttam előszőr ennyire kibelezve, darabokra szedve utasszállító repülőgépet. Mindez azért, hogy Önök biztonságosan utazhassanak.

A képek önmagukért beszélnek, de furcsa úgy végigmenni a fedélzeten, hogy a székeket az ablakon át a földön látom benejlonozva. A pilótafülkében a bal ülést, a parancsnok helyét pedig viccesen egy sámli helyettesítette. Kísérőm odavitt az egyik szárnyhoz, ahol nyitva volt a vészkijárat, mondta, ha nem félek vagy szédülök, zokniban kimehetek rá, de maradjak szigorúan középen.

Hirdetés

A MALÉV Boeing szárnyon sétálás szavakba nem önthető élmény, különösen, amikor az ember visszanéz a repülőgép ablakai felé, de hiába hunytam be a szememet, sajnos belül nem repültem.

Viszont legközelebb, amikor Szentpétervárról hazafelé jöttem a képen látható géppel, az ablak mellett ülve lehunytam a szemem és nem vicc, láttam magam a gép szárnyán sétálva. Se a több mint nyolcszáz kilométeres menetszél, se a mínusz ötven fok nem ártott akkor a zoknimnak.

A lejátszási listánk mellett annak idején az Malév megszűnése után az összes megjelent cikkünkből, képtárunkból, videónkból összeállítottunk egy linkgyüjteményt MALÉV Nosztalgia Szalon néven, ami még csak sajnos a régi dizájnban az Archívumunkban érhető el. Az emlékezőknek ajánljuk jó szívvel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »