Finn Mikulás ma már Malév helyett Finnair légi szánon érkezik Budapestre

Joulupukki a finn Mikulás már 15 éve jár Magyarországra, ahogy a Mikulás, úgy a látogatás koreográfiája is örök. Az öt évvel ezelőtti cikkünk rímel a maira.

finn mikulás

2011-ben a korábbi évekhez hasonlóan a reggeli helsinki járattal érkezett Budapestre Joulupukki. A finn Mikulás manói segítségével a Malév gépre lappföldi otthonából a légitársaság új, mobil check-in szolgáltatásával csekkolt be.

A finn Mikulást mostani, sorban a hatodik látogatásakor hatvan szerencsés kisgyermek köszönthette a repülőtér betonján. Ez alkalommal vecsési óvodások és a Csodalámpa Alapítvány kis betegei örülhettek együtt a beteljesült kívánságnak. Sok gyermek közülük, látva a híradásokban a Mikulás repülőgéppel való érkezését, már tavaly kívánta, hogy egyszer személyesen is találkozhasson a nagyszakállúval.

finn mikulas

A reptéri kalandokat követően, az ajándékok kiosztására az Airport Hotel Budapestben került sor, ahol a csillogó szemű gyereksereg a Malév és partnerei jóvoltából ajándékcsomagot vehettek át a Mikulástól. A gyerekek versekkel, dalokkal, színes rajzokkal hálálták meg Joulupukki ajándékait.

Hirdetés

A repülőtéri fogadtatás után mától megkezdődik a nagyszakállú sűrű magyarországi programja, melynek keretében számos vidéki helyszínen hallgatja meg és teljesíti a magyar gyerekek kívánságait.

finn mikulás

Öt évvel később 2016-ban, ebben az évben Joulupukki már pénteken Magyarországra érkezett, az elmúlt öt évben már Finnair légi szánon repült hozzánk.

Az egyetlen igazi finn Mikulás már a 15. éve érkezik Magyarországra. Joulupukki, ahogy a finn gyerekek hívják őt, idén is a messzi lappföldi városból, az északi sarkkörön fekvő Rovaniemiből érkezett hozzánk, Budapestre pedig a Finnair AY 753-as járata hozta el. A nagyszakállú Mikulást a repülőtéren Petri Tuomi-Nikula, budapesti finn nagykövet, számos tévékamera és újságíró valamint a repülőtérnek otthont adó XVIII. kerületből érkező kisiskolások fogadták. Joulupukki elmondta, hogy az otthonában, Rovaniemiben most hasonló hideg van, mint nálunk, igaz, ott már vastag hótakaró is borítja a tájat.

finn mikulás

A finn Mikulás magyarországi látogatását a Finnagora, a budapesti Finn Kulturális Intézet szervezi. A következő napokban számos magyarországi helyszínen találkozik gyerekekkel, vidéken és a fővárosban egyaránt. A pontos program a Finnagora weboldalán érhető el.

Aki szeretne elmerülni a MALÉV nosztalgiában, az cikkgyűjteményünkben megteheti.

(Alsó két fotó Budapest Airport, a többi Repülni JÓ)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »