Manhattanből East Hamptonba – busz vagy hidroplán?

Humoros utazási videót mutatunk Manhattanből East Hamptonba, ahol New York mellett a Kennedy klán is nyaralt egykoron. S ki hitte volna, de a magyar szál sem hiányzik a hidroplán vonalból.

A videón láttuk a manhattani hidroplánkikötőt – SEAPLANE – ami a harmincas években La Guardia polgármester rendeletére létesült, aki a repülés nagy barátja volt, ezért is viseli New York egyik repülőtere ma az ő nevét. Apropó, a La Gurdia reptérről indult Sully kapitány Airbusza, amely nemcsak a filmen, hanem a valóságban is sikeresen kényszer leszállt a folyóra.

Hirdetés

Lassan nyolcvan éve a hajókkal társbérletben használják a hidroplánok a keleti 23. utca végén található és a videón is látható Skyport Marina nevű kikötőt. Semmi különleges nincs benne, a hidroplánok egy végtelenül egyszerű fapontonon kötnek ki. Az utas igénybe veheti a parkolóházat, az éttermet és a váróhelyiségeket, amiket inkább a Manhattan-sziget körüli sétahajózás vendégei használnak.

A cseresznye piros hidroplán pedig egy magyar származású szállodalánc-tulajdonosé, André Balázsé, akinek két szállodája is üzemel a környéken. A hidroplánja is a szálloda lánca nevét viseli és jól mutat reklámként is Manhattan felhőkarcolói előtt. Eredetileg Balázs úr a hotellakók számára biztosított a hidroplánnal városnézési és charterszolgáltatást, háromszáz kilométeres sugarú körben maximum 9 utasból álló csoport bármit megnézhet, vagy vízre leszállhat. Stílszerűen a tulajdonos pincészetéből származik a rosé bor is, amit a fedélzetes felszolgálnak.

A cseresznye piros Stndair Cessna 208 Caravan kétéltű hidroplán ezen kívül hétvégeken menetrend szerinti járatokat is teljesít East Hampton szigetére, ahol a New York-i tehetősebb polgárok nyaralói is találhatóak. A hidroplán a strandon köt ki, pontosabban tolat bele a homokba, bár kérésre a társaságot a saját vízparti villájához is elviszik.

A jegyár előre ilyenkor elég borsos, fejenként 595 dollár egy útra, oda vagy vissza, emiatt viszont nem kell jó pár órát a csúcsforgalomban araszolni. André Balázs próbálkozott szuper last minute jeggyel is, vloggerünk is ilyennel utazott, húsz perccel az indulás előtt két utas 29 dolcsiért is felszállhat.

A Standard butikhotel márkáját Hollywoodban indította André Balázs, majd Miami Beach, Los Angeles belvárosa és Manhattan következett. A hollywoodi csillogás a magánéletét is átszövi, régi-új szerelme Uma Thurman világsztár is nemrég visszatalált hozzá. Egy kissé pikáns és durván humoros hirdetési videóval búcsúzom, ahol szépen fényképezett a cseresznyepiros hidroplán repülése Manhattan felett.

(Forrás: Stndair)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »