Már hidroplánt is lopnak

Február 21-én hajnali három óra körül megpróbált valaki ellopni egy hidroplánt Vancouver belvárosában levő terminálról. Az elkötött hidroplán a címképen már fél szárnnyal látható hagyományos DHC-2 Beaver volt a Seair hidroplán légitársaság flottájából. Az elkövető a biztonsági kamera felvételei szerint egy fehér férfi, aki harisnya álarcot húzott.

Először arról szóltak a hírek, hogy a tolvaj felszállt a Beaver-rel és rázuhant két Harbour Air hidroplánra. Aztán ezt módosították arra, hogy az elkövető próbált a kikötőből úszva kitaxizni és akkor karambolozott az ott kikötött hidroplánokkal.

Végül az utóbbi lett hivatalos, mert a nyomozásba nem vonták be a légügyi hatóságot, mert nem történt repülési baleset. A bűnügyet betöréses lopás kísérleteként minősítették, adatok vannak arra, hogy az elkövető gyalog menekült el.

A hidroplán kikötő úgy néz ki, mint egy három ágú villa, minden oldalán parkolnak a vízen a repülőgépek. A képen látható sérülésekből úgy látszik, hogy a Beaver a villa belsejéből kifelé menet trafálta volna telibe a Harbour Air DHC-3 Turbo Otterét, amely a villa belső szomszédos ágán orral a part felé parkolt. Jobb szárny ütközött a jobb szárnnyal, a Beaver szárnya pedig teljesen letört és a kommentek szerint a tengerben található.

A karambol után az elkövető a Beaverrel valahogy partra evickélt és meglépett.

Azért vártam több mint 10 napot ezzel a témával, mert hátha többet megtudhatunk az esetről. Semmi új hír. Viszont a rendőrség közre adta a biztonsági kamera felvételeket, mert szerintük az elkövető pilótaként értett a hidroplánok vezetéséhez. Kérte a kanadai hidroplán pilóták közösségét, hátha látták vagy találkoztak vele normál repülési helyzetben.

10 éve jártam a kikötőben és repültem utasként is onnan egy olyan Turbo Otter tipussal, aminek itt a képeken kettétört a jobb szárnya és megsérültek a vezér síkjai. A cikkekhez kapcsolódva elég sok kommentet olvastam, két érdekeset végül kiemelnék.

Az egyik szerint a Beavert a DeHavilland Canada egykori vezérigazgatója szokta repülni. Míg más azt ecsetelte, hogy sötétben elég nehéz lenne leszállni ezzel a rövid hatótávú hidroplánnal, vajon mit akarhatott vele az elkövető?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »