Cessna hidroplán elköszön Berlintől

Húsz évi szolgálat után megszűnik Berlinben a hidroplán repülés. A vörös Cessna hidroplán a német fővárosban már nem teljesít több városnéző és sétarepülést. Eltűnik a turisztikai attrakció, Berlin volt az egyetlen főváros Európában, ahol tavasztól őszig állandóan lehetett hidroplánnal repülni.

Cessna hidroplán

Az Air Service Berlin vörös kacsája a város szélén, a Spree partján található mini terminálon várta az utasokat. Nem egyedül, mert a cégnek ott volt a helikopter állomása is.

Hirdetés

A cég hidroplán pilótái a fenti időszak alatt több mint hatvanezer utasnak szereztek örömet a városnézéstől az esküvőkön át a különböző sétarepülésekig. Ez nem kis teljesítmény egy gyakorlatilag a pilótán kívül három személyes hidroplántól.

Cessna hidroplán

A vörös Cessna hidroplán átköltözik a Dán határ mellé, a még Németországhoz tartozó Föhr szigetre, ott üzemelnek majd jövőre.

Az elbocsátó szép üzenetben a cég arra hivatkozik, hogy a főváros közepén a folyó már túl szűkké vált az üzemelésre. Ugrásszerűen nőtt a kiránduló hajók, vitorlások, bérbe adható jachtok, a kajakozók, evezős csónakok, gumimatracok és sima fürdőzök száma. Továbbá Treptow kerületben újabb turisztikai fejlesztések indulnak, amelyek szintén a folyót is használni fogják.

Cessna hidroplán

Azt nem lehet tudni, hogy a Cessna hidroplán a nehezebbé váló körülmények elől önszántából vagy ösztönzésre vonult ki a fővárosból. Amikor a hajósok panaszait hallom arról, hogy nekik alkalmazkodni kéne néha a hidroplán fel- és leszálláshoz, mindig a Vancouver jut eszembe. Jó néhány órát eltöltöttem a szük öbölben a forgalom figyelésével, ahol a videóim szerint is békésen megfért ugyanazon a vizen a tanker és komphajó, a sokemeletes tengerjáró hajó és kis vitorlás, jacht és csónak, no meg a hidroplán.

(Forrás: Air Service Berlin)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »