Menetrend szerinti hidroplánjárat Boston Manhattan között

Manhattan keleti huszonharmadik utca végén található New York City hidroplán kikötője, régebben Downtown, jelenleg 23. Street Skyport néven 1936 óta.

A harmincas években hidroplánnal jártak be a bankárok a Wall Streetre. Ma innen indulnak a városnéző hidroplánok, hétvégi hidroplán járatok az üdülő övezetbe Hamptonba. Pár éve a Tailwind már próbálkozott Bostonnal, csak egy kisebb felszállási baleset miatt megszüntették a menetrend szerinti hidroplánrepülést a szomszédos városba.

Idén nyáron újra indították a járatokat, a hidroplán naponta négyszer közlekedik a két város között. Városközpontból városközpontba. 75 perc a repülőút bónuszként egy-egy városnézéssel.

Egy menetrend szerinti hidroplánjárat Európában

Európában sajnos csak egy menetrend szerinti hidroplán járat üzemel, szintén a fővárosból. Koppenhága és Aarhaus között közlekedik naponta legalább kétszer. A hidroplán járatot egy 19 személyes DHC-6 Twin Otter kétéltű úszótalpas hidroplán teljesíti, amit egy korábban futóműves Twin Otter repülőgépből alakítottak át. A Nordic Seaplanes légitársaság nemrég vett még egy ilyen típusú hidroplánt, így várhatóan bővülnek majd a szolgáltatásai.

A hidroplán repülés időben és látványban veri a vonatot és az autót, ahol az út a két város között négy-négy óra. Repülőgéppel a két város csak egy óra utazásnyira van, de a körítéssel – ki-be menni a repterekre, 20-60 perccel korábban megjelenni az indulásnál stb. – így is négy óra körüli az utazás.

A hidroplán indulása előtt az utasnak elég 20 perccel korábban jelentkezni. Aki korábban érkezik, az indulásig eltöltheti az időt az utasváróban. Kávé és üditők ingyenesek. Amíg kiúszik a hidroplán a felszálláshoz, addig a pilóta befejezi a biztonsági tájékoztatót. A felfújható úszómellény az ülések alatt található.

Cessna 208B Grand Caravan hidroplán 9 utast szállíthat, a szerencsés ülhet a pilóta mellett, onnan szuper előre a kilátás. A jegyár elég borsos, közel 400 dollár egy útra, szerintem fél házra, négy utasra optimalizálták. Az elmúlt hónapok tapasztalata alapján általában többen utaznak az ingajáraton.

Rossz időjárás esetén nem mindig repülnek, ekkor sem hagyják magára az utast. A Tailwind légitársaságnak csak egy kis üzletága a hidroplán, ezért az utas a Logan reptérről repülhet a légitársasággal hagyományosan Bostonba. Mindkét helyen ingyenes ekkor a transzfer.

A TROMOTOROK hidroplánként is közlekedtek egykoron
További 45 videónk a hidroplán lejátszási listán

A várható ködös idő miatt decembertől tavaszig szüneteltetik a járatokat. De tavasszal az utazó közönség kedvező fogadtatása miatt várhatóan úja indítják azokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »