Mentőhelikopterek, korszakváltás a légi mentésben

Bérlés helyett saját tulajdon, sokoldalúbb felhasználási lehetőségek jellemzik a mai a napon szolgálatba álló mentőhelikoptereket.

Hirdetés

Nemrég a Hévíz-Balaton repülőtéren videóztunk egy Airbus EC135 típusú mentőhelikoptert, amelyet az Országos Mentőszolgálat tulajdonában levő Magyar Légimentő Nonprofit Kft bérelt Ausztriából.

A többi bázison is ilyen mentőhelikopterek szolgáltak, de a mai napon megkezdődött ezek korszerűbbre cserélése, Szentesen, Debrecenben és az autópálya melletti budaörsi bázison ma már ezek a modernebb mentő helikopterek voltak szolgálatban.

Az EC135P2+ mentőhelikopter szélesebb repülési képességekkel és korszerűbb mentéstechnikai eszközökkel rendelkezik, mint a videón látható elődje.

Alkalmasak éjszaki repülésre, van robotpilótájuk, fejlettebb a radar és a navigációs berendezésük és ha nincs a balesetnél a leszállásra helyük, akkor lebegve drótköteles technikával is dolgozhatnak.

A police.hu oldaltól kapott képekből állítottam össze ezt a zenés képeslapot, ahol belülről láthatóak a modern mentéstechnikai eszközök, lélegeztető, újraélesztő, valamint ultrahang készülékek is.

A helikopterek magyar tulajdonban vannak és az év végéig még további 6 darab ilyen légi mentő eszköz áll majd szolgálatba.

Reméljük, hogy ezekről is készíthetünk majd bemutató videót.

Forrás: MTI és képek Police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »