Pilatus Repülőgépgyár remek éve volt a 2021

A nehéz körülmények ellenére új gyártási rekordot állítottak fel, 152 repülőgépet szállítottak le a megrendelőknek.

A Pilatus Repülőgépgyár tavalyi árbevétele 1,3 milliárd svájci frank. Üzemi eredménye 210 millió svájci frank annak ellenére, hogy az ellátási láncok zavarai miatt magasabbak lettek a költségek. A tavalyi évben 1,7 milliárd svájci frank új megrendelés érkezett.

A Pilatus 19 százalékos árbevétel-növekedést és 35 százalékkal magasabb működési eredményt ért el az előző évhez képest. A leszállított repülőgépek részletesen: 45 darab sugárhajtású PC-24, 88 darab turbópropos PC-12 NGX, 17 PC-21 katonai gyakorló gép és 2 PC-6 klasszikus Turbó Porter.


Nagy volt a kereslet mind a general aviation, mind a kormányzati üzletágban. A Pilatusnak sikerült kilenc PC-21-re vonatkozó további megrendelést kötnie Franciaországgal. Tavaly kiemelt esemény volt a PC-7 MKX, a katonai pilótaképzés vadonatúj intelligens alapkiképzőjének sikeres bemutatása.

Markus Bucher, a Pilatus vezérigazgatója szerint termékeik és szolgáltatásaik iránti kereslet ritkán volt ilyen magas. Pedig a megbízhatatlan ellátási láncok és a folyamatos deglobalizáció ellenére a vevői elvárásoknak nehéz volt megfelelni.

A vállalati nyereségből a több mint 2100 alkalmazottnak másfélhavi fizetésnek megfelelő bónuszt osztottak ki.

Forrás: Pilatus Repülőgépgyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »