Pilatus repülőgépgyár egyik legjobb éve volt a tavalyi

Kedvenc repülőgépgyáram remekül zárta a tavalyi üzleti évet. 1,3 milliárd svájci frank árbevételével, 226 millió svájci frank nyereséggel és 1,6 milliárd svájci frank értékű megrendelésével a Pilatus továbbra is növekszik.

Egy perces rövid videónk

A vállalat 2022-ben összesen 133 repülőgépet adott át a vásárlóknak. Részletezve: 40 PC-24, 80 PC-12 NGX, 10 PC-21 és 3 PC-6 típusokat. Legnagyobb üzletet a Tradewind Aviation céggel kötötték több mint 20 PC-12 NGX-re, ami megkétszerezi ennek az üzleti légitársaságnak a flottáját. 2022-ben a Pilatusnak is meg kellett küzdenie az ellátási láncok fennakadásával, ami negatívan hatott a termelési műveletekre.

Az üzleti eredmények jelentős részét a repülőgép-szállítások teszik ki, de az ügyfélszolgálati üzletág is tovább növekedett mintegy tíz százalékkal. A tavalyi évben a Pilatus felvásárolta a Skytech Inc.-t, az Egyesült Államok Értékesítési és Szolgáltató Központját is. Így egyik napról a másikra plusz 93 főállású alkalmazottja lett az USA-ban. A Skytech továbbra is független alapon értékesíti és szervizeli a PC-24-eket és a PC-12-eket a keleti part mentén.

Az elmúlt 25 év hagyományával szakítva a svájci központ 2300 alkalmazottja a továbbiakban nem részesül bónuszban. Cserébe a Pilatus a maximális bónusz beépítésével emeli a havi fizetéseket, hogy jobban megfeleljen minden alkalmazott elvárásainak.

A Pilatus továbbra is szilárdan elkötelezett Svájc iránt. Az országban építik az új karbantartó hangárt és kompozit üzemet.

Kiemelkedő rekordok várhatóak, hiszen a
kétezredik turbóhajtóműves PC-12 és a
kétszázadik sugárhajtású PC-24 repülőgép
leszállítását is az idei évre vállalták.

Forrás: Pilatus repülőgépgyár

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »