Red Bull Air Race idén Japánban végleg befejeződik

A Red Bull úgy döntött, hogy a 2019-es szezont követően nem rendezi meg újra a Red Bull Air Race Világbajnokságot. Az idei hátralévő futamok: június 15-16, Kazany, Oroszország; július 13-14, Zamárdi, Magyarország; szeptember 7-8, Csiba, Japán.

Most nemcsak szünetre vonulnak, mint 2010-ben, hanem végleg bezárják a versenyt. Lehet talán ennek egyik oka a jővőre induló, Airbus által szponzorált elektromos hajtású repülőverseny is.

Red Bull Air Race lejátszási lintánk 36 videóval

A Red Bull Air Race 2003-as indulása óta több mint 90 futamot tudhat maga mögött, amelyek lehetőséget biztosítottak a világ legkiválóbb pilótáinak, hogy nagy sebesség és alacsony repülési magasság mellett extrém manőverekkel versenyezhessenek. A Red Bull Air Race kimagasló színvonalú sportélményt nyújtott, de a rendezvényt nem övezte akkora érdeklődés, mint más Red Bull eseményt a világon.

Címképen a két legutóbbi világbajnokot fényképeztük le tavaly Kazanyban, balról a cseh Martin Sonka, mellette pedig a japán Yoshi Muroya. Találkozunk az idei utolsó 3 futamon, köztük a Balatonon.

Forrás: Red Bull

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »