Repülőgépek, helikopterek az augusztus 20 légi parádén a Duna felett

Holnap 10 órakor a Parlament előtti Duna szakaszon kezdődik a légi parádé. Bemutatjuk a rajta szereplő géptípusokat.

A légi parádé programja

A zenés képeslapon a katonai blokkban az első három géptípus repül. A JAS 39 Gripen vadászgépek kezdik, akik szinte egy szemvillanás alatt áthúznak, majd jönnek az új kiképzőgépek, a Zlínek.

Repülőgépek, helikopterek

Tavasszal érkeztek meg Szolnokra a cseh Zlin Z-242L kiképzőgépek, az MTI fotón előtte a klasszikus katonai festésben látható a korábbi kiképzőgép, a JAK-52. Végül a sort a helikopterek zárják, elől a mentőktől kapott Mókus, és a zászlós MI-17 és kisebb Mi-15 szállító helikopterek. A Mókusok repüléséről mutatunk egy siófoki mobilvideót.

A hajós program után 10 óra 30 perckor jönnek a civilek. Először Illés Tamás motoros műrepülő világbajnok, aki a képeslapon Matkópusztán felszállásra vár az Edge 540 kétüléses gépével. A másik műrepülő, a MI-2 fekete démon helikopter, Lujo, azaz Imreh Lajos kormányzásával pedig mint mindig, most is füstbe burkolódzik. A harmadik egy Diamond D-40 és D-42 kötelék lesz, szemben a gép a képeslapon.

Hirdetés

Végül jönnek az ejtőernyősök, a jó öreg Ancsa, AN-2 fedélzetéről ugorva, melyből kettő is lesz majd a légtérben. A Dunán meg a Vizimentők 7 hajóval várják a 20 ejtőernyőst, hogy kihalásszák őket a vízből.

Ha vége van a légi parádénak, akkor irány az Izek Utcája a Várkert Bazár előtt, ott meg lehet kóstolni az Országtortákat, a Görböcöt, és lehetne a videónkban szavazni, hogy melyik tetszett a legjobban. Az Izek utcájában rengeteg finom tájjellegű étel várja az arra járókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »