Vízi- és légiparádé a Dunán két videóban elbeszélve

Még szakadó esőben indultam el ma reggel a Duna partra a vízi- és légiparádé rendezvényére.

Szerencsére az eső elállt, a felhőzet is kezdett felszakadozni, de nem eléggé gyorsan tette ezt. Ha nem videóztam volna folyamatosan a címkép jobb sarkában a fehér autó mellett állva, akkor már a kezdéskor, 10 órakor olvashattam volna az Operativ Törzs közleményét.

A mai fővárosi rendezvények közül a légi parádé tervezett eseményeinek teljes körű megtartását a rossz időjárási viszonyok nem teszik lehetővé. Így elmaradnak az ejtőernyős ugrások, a légi parádé repülési programja a biztonság érdekében csökkentett tartalommal valósul meg. A vízi és légi parádé a Duna Országház előtti szakaszán 10:00 órakor kezdődik.

Egy cikkben közöltem pár napja a légiparádé hivatalos programját, ahol Illés Tamásnak 3500 méter felhőalap kellett volna, az ejtőernyősöknek meg 2200 és 1800 méter. Ezek nem voltak meg, ugyanakkor tele volt a Duna mindkét partja a rossz időelőrejelzés ellenére is rajongókkal. Szerintem nemcsak Imreh Lajost tapsolták volna meg, hanem azokat az ejtőernyősöket is, akik a körülmények miatt minden vállalt feladat nélkül csak úgy egyszerűen leereszkedtek volna a vízre.

Reméljük, jövőre már nagyobb szabású Szent István Nap-i légiparádét terveznek az illetékesek és a műsort ejtőernyősök zárják majd.

Hirdetés

A Diamond kötelék kirepülése után a közönség jó része átvonult a budai oldalra az ízek, sörök, kézműves ételek és további ínyencségek utcáiba, ahol láttam a Görböc kenyeret és az ország tortákat is a pultokon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »