Ryanair légitársasági csoport évi 200 millió feletti utast céloz meg

Talán nem mindenki tudja, de a Ryanair már egy légitársasági csoport. Négy leányvállalata, márkája a lengyel BUZZ, a Malta Air, az osztrák Lauda és az ír eredeti Ryanair. Budapesti bázison már a lengyel leány, a BUZZ működik.

Ma küldték meg az aktuális számokat. A múlt hónapban 14,24 millió utas repült náluk, 91 százalékos volt a repülőgépenként a töltöttségi átlag. Ez már a régi időket idézi. Éves görgetésben 110 millió az utas, és 83 százalékra felkúszott a load factor. A nagy pandémiás időben levő 2021 áprilisában elért 1 millió utashoz képest ez szinte szárnyalás.

Úgy tűnik, az örökös vezér, Michael O’Leary visszaszerzi az első helyet Európában. Az utolsó békeévben 2019-ben, ha hajszállal is, de már megelőzte a Lufthansa csoportot a több mint 150 milliós éves utasszámával.

A csoport vezérigazgató nemrég interjút adott a világ egyik vezető repülős bloggerének oldalán. O’Leary szerint pozitív meglepetés új Boeing737 MAXok üzemelése. Az átvett több mint 50 darab 197 székes dupla cápaszárnyú Boeing 737-8200 majd 20 százalékkal kevesebbet fogyaszt a korábbi típusnál. Ezért szerinte megvan az alapja az extra növekedésnek. A következő három évben még több mint 150 ilyen gépet vesznek át.

A vezér a következő öt év végére évi 225 MILLIÓ UTAST vár évente.

Forrás: Ryanair légitársasági csoport

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »