Saint Exupéry Repülőfilm Fesztivál a Francia Intézetben

A világban nagyon kevés példa van önálló nemzetközi repülőfilm bemutatóra, a Saint Exupéry Repülőfilm Fesztivál ezt a hiányt próbálja pótolni.

A legendás francia pilóta, a Kis herceg írója a névadója annak a filmfesztiválnak, amely 2017 májusában a repülést és filmművészetet szoros összefüggéseiben reprezentáló nemzetközi seregszemle lesz Budapesten. A repülés itt a vetítővásznon a legtágabb értelemben jelenik meg; a madarak szárnyalásán, az ejtőernyősök zuhanásán, a ballonok, sárkányrepülők, vitorlázó repülőgépek, és mindenféle merev és forgószárnyas légijárművek repülésén keresztül egészen az űrhajózásig. A fesztivál helyszíne a budapesti Francia Intézet.

Sant Exupéry Repülőfilm Fesztivál
A fesztivál névadója a Kis herceg írója

A fesztivál fővédnöke Besenyei Péter 10-szeres magyar motoros műrepülő bajnok, motoros műrepülő Európa-bajnok, világbajnok, Red Bull Air Race világbajnokság győztes, világkupa-győztes.

A következő kategóriákban kívánja a zsűri az Arany Propeller díjakat odaítélni:

Legjobb játékfilm
Legjobb rövidfilm
Eredetiség-díj

A zsűri elnöke Farkas Bertalan az első magyar űrhajós, vadászpilóta, űrkutató.

A fesztivál megnyitására május 10-én szerdán 18 órakor kerül sor a Francia Intézetben, 1011 Budapest Fő utca 17 szám alatt.

Hirdetés

A fesztivál négy napján, a Magyarországon be nem bemutatott, vagy több évtizede nem látott repülő témájú játékfilmek vetítésére is sor kerül a részletes program alapján.

A fesztivállal kapcsolatos híreket a rendezvény Facebook oldalán olvashatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »