Szegedi Repülőnapok két videóval, Baltic Bees kötelék és Mi-2 helikopter

A hétvégén rendezték immáron harmadszor a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé-t, gazdag programmal, sok utasrepüléssel és földi érdekességekkel. Főként videóztam, mutatom a cikkben az első kettőt és közlök egy csomó érdekes adatot, amit a szervezők küldtek.

A péntektől vasárnapig tartó III. Szegedi Repülőnapok és Légiparádé a tavalyi évhez hasonlóan, idén is sikeresen zárult, több mint 20 ezer látogató fordult meg a 103 éves szegedi repülőtéren. A megnövelt látogatói területen igazi családi piknik hangulatban telt mind a három nap az időjárásnak is köszönhetően.

A rendezvényen a három nap alatt a szervezők közel 4000 gyerek karszalagot tettek fel a 14 év alatti ingyenesen belépőknek, akik közül többen, a bérlet karszalaggal rendelkező szüleikhez hasonlóan azt több napon is viselték. A látogatók közül 2400-an közösségi közlekedéssel, közel 400-an kerékpárral jöttek ki a repülőtérre. A visszajelzések alapján a repülőtérről induló hőlégballonosok mellett a Litván méhecskék – Baltic Bees csapata, a Red Bull műrepülő-köteléke, a Flying Bulls – Aerobatics Team, Dr. Martin Graf és Besenyei Péter okozott legnagyobb örömöt a látogatóknak. A légiparádé szinte minden meghirdetett programja megvalósult a változékony széljárás ellenére.

A repülőgépek több mint 130 órát töltöttek a levegőben a bemutatók alatt, és közel 1 000 utassal összesen 32 óra sétarepülés zajlott Szeged felett nappal, valamint az esti órákban. A méhecskék számára 1 800 liter füstolaj, 23 tonna kerozin kellett a három bemutatóhoz. A levegőben 16 repülőmodell, 3 sárkányrepülő, 6 siklóernyő, 7 sugárhajtású jet, 3 gázturbinás, 3 vitorlázó, 14 dugattyú motoros gépet lehetett látni a produkciók alatt. A bagjump ugrásra 300-nál is többen vállalkoztak nyolc méter magasságból.

Hirdetés

Az idén másodjára megrendezésre került Közép-Európa Hőlégballon Kupa és 38. Magyar Nemzeti Bajnokság 30 versenyzőjét több napon keresztül követni lehetett a város felett, akik 6,3 tonna gázt használtak fel és közel 210 órát töltöttek a levegőben.

A repülőnapok szervezője a Szegedi Közlekedési Társaság köszönetet mond minden közreműködőnek, akik a rendezvény sikeres lebonyolításában és biztosításában részt vettek. A szervezők októbertől azon dolgoznak, hogy a repülőtér jövőre is, nemzetközi szintű légishow helyszíne lehessen.

Szerdán további videókkal folytatjuk….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »