TAP Air Portugál új típusú gépe, az Airbus A330neo világ körüli teszt turnén repül

Most éppen a Farnborough Airshow-n látható a TAP Air Portugál új típusú gépe, tegnap mutatták be a sajtónak, néhány képet kaptam róla, nézzük meg fado zenével.

Vegyük először az Airbus A330-900neo hajtóműveit, amelyek a Rolls-Royce Trent 7000 típusúak. Egy felszállással 15 000 kilométerre képes repülni, 1000 kilométerrel többre, mint az elődje, az A330-300. A hajtóművek nagyon halkan duruzsolnak még felszálláskor is, nem kell az utasoknak a hangjukat felemelniük. Amúgy kevesebbet fogyasztanak, mint a versenytársak gépei, egy székre vetítve 14 százalék körüli a megtakarítás.

13 videónk a Tap Air Portugália lejátszási listánkon

298 széken ülhetnek az utasok, ebből 1-2-1 elrendezésben 34 a bizniszfotel. A turista osztály 2-4-2 elrendezésben kétféle. Az Economy Xtra 96 székén nagyobb a lábtér a sorok között, mint a sima turistán. A képeken már az Airspace kabint láthatjuk, kár, hogy a napszakhoz alkalmazkodó és nyugtató Led fény programot még nem kapcsolták be.

TAP Air Portugál új típusú gépe

A 300 millió dollár listaárú gép jelenleg a 150 órás tesztrepülés közben érkezett Farnboroughba, a képen láthatóak azok a belső munkahelyek, amelyek ellenőrzik a repülést. Toulouse-ból, az Airbus gyárából először a múlt hónapban természetesen Lisszabonba repült, Júliusban már számos ilyen járat indult, néhány esetben TAP pilóta vezetésével. Lisszabonból először Rio de Janeiróba repült, láttam róla egy videót, ami jól mutatja az érdekes szárnyszerkezetet.

Hirdetés

De volt már a gép Miami-ban, repült Ázsiába is Amerika mellett. Akit érdekelnek a turné részletei képekben is, itt megnézheti. A légi jármű tanúsítási certifikációjának végső lépéseként ezeket a teszteket útitervként is ismerik, és magukban foglalják az ETOPS küldetést, az átirányított repülőtéri leszállásokat és a kezelési teszteket.

TAP Air Portugál új típusú gépe

A képen a neo első repülésén Antonoaldo Neves, a TAP új vezérigazgatója, aki úgy véli, hogy

az A330neo lisszaboni tesztútja, azért is volt mérföldkő, a flottához való csatlakozása előtt, mert ez egy fontos lépés a TAP átalakításának tervében, hogy a világ egyik legmodernebb flottájával rendelkezzék. Az esemény lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra is népszerűsítsük Portugáliát, mint egy atlanti óceáni légi közlekedési csomópontot és vele a TAP-ot, mint Európa, Afrika és az amerikai kontinens fontos szereplőjét, mindeközben hozzájárulunk Portugália gazdasági növekedéshez és a turizmusának töretlen fejlődéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »