Világ hőlégballon fővárosa lesz ősszel Szeged

Idén szeptember 8-14 között Szeged rendezi a FAI 25. hőlégballon világbajnokságot.

A hatalmas és sokszínű hőlégballonok látványa a szegedi égbolton nem újdonság. Az őszi szegedi légiparádé keretében mindig voltak versenyek, sőt Európa bajnokságot is rendeztek már három évvel ezelőtt a városban. Magam is utaztam többször ezen a csodálatos repülő szerkezeteken, íme az egyikről a videóm.

25. FAI Hőlégballon Világbajnokságra a sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.

A nevezés első köre alapján a térképen jól látható, hogy több földrész képviselteti magát. Először itt indulnak világbajnokságon Kolumbia, Egyiptom, Izrael és Örményország hőlégballon pilótái.

A négy magyar versenyző pedig a képen abc szerinti sorrendben Becz Rita, Garab Szabolcs, Molnár Péter és Nagy Péter. Külön öröm számomra egy magyar pilótanő, a versenyig bemutatjuk majd őket külön-külön.

Megnyitották és lassan töltődik tatalommal a Szegedi Hőlégballon VB hivatalos oldala és a hozzá kapcsolódó Facebook oldal is.

Hőlégballon cikkek a HÖLGYPILÓTÁK, Nők a repülésben blogunkon

Mi is fokozott figyelemmel kísérjük az eseményt a szegediVB új címkével, a következő hónapokban érdemes lesz hozzánk vissza-visszatérni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »