Volocopter 25 millió euró tőkét kapott német befektetőktől

Egy start-up életében a minősítés mérföldköve a befektetők megjelenése. A német Volocopter 25 millió euró friss tőkét kapott, ma jelentették be a tranzakció lezárását. Talán az is lényeges, hogy hazai, azaz német befektetők karolták fel a pilóta nélküli kétszemélyes városi légi taxit.

Hirdetés

Nem is akárkik szavaztak bizalmat neki. Egyikük a Daimler egyik cége Stuttgartból, amely köztudottan a Mercedes gyár birodalma. A Mercedes két éve mutatta be Las Vegasban a szórakoztatóipari kiállításon (CES) a pilóta nélküli 2020-ra várható koncept limuzinját, ahol az egykori vezető ülésen akár háttal is ülhet az utas.

Volocopter 25 millió euró

Szerintem így a további Volocopter fejlesztéshez az autonomous légi üzemhez nemcsak pénz, hanem egy óriásvállalati fejlesztési háttér is érkezett.

A másik nagyágyú a Lukas Gadowski nevével fémjelzett egymilliárd eurós tőkét mozgató technológiai befektetési alap Berlinből és még néhány kisebb befektető.

A pénznek már megvan a helye. Ahogy korábban megírtam, a Volocopter a 2X modelljével a világon először pilóta nélküli légi taxi kísérleti működésére nyert el engedélyt a dubaji állami közlekedési hatóságtól, az utolsó negyedévben már kezdenek is. 2020-ban ott lesz a világkiállítás, gondolom a pilóta nélküli légi taxiknak ott már hétköznapi módon működniük kell.

Az újonnan jegyzett tőkéből a légi taxikon kívül meggyorsítják a sorozatmodell bevezetésének folyamatát és finomítják a technológiát, köztük nyilván a pilótás változatét is. Ne feledjük, a rengeteg személyszállító drón közül egyedül a Volocopter VC200 pilótás modellje teljesítette a szűzrepülést a címképen látható Alexander Zosel feltaláló-pilótával a fedélzetén.

Ha már Stuttgart, akkor végül nézzék meg a város meglátogatásáról lassan 8 éve készített videónkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »