Volocopter az égen

A gyár változtatott a filozófián, a volocoptert már két utasos és önvezető, függőleges felszállású elektromos hajtású repülőgépnek írják le, miközben tesztekkel készülnek a sorozatgyártásra.

Márciusban volt az első emberes repülés, természetesen a volocopter feltalálója s a cég vezetője, Alex Zosel ült a gépben. Júniusban üresen repültek olyan feladatokat, ami a kisrepülőgép különböző teljesítményének határértékeit tesztelte. A videón minden nyomon követhető, a földön Alex kontrollálja szemmel is „édesgyermekét”

Az eredményeket átültetik az önvezető szoftverbe, ami arra is jó, hogy pilóta üzemmódban korrigálja az esetleges emberi túlzásokat. Így valóban pár perc alatt elsajátítható lesz a volocopter vezetése, ami sportos élményt is nyújthat majd repülést szerető tömegeknek

Hirdetés

Kíváncsian várjuk, hogy jelenleg a világon nem túl drón barát hangulatban a Német Szövetségi Légügyi Hatóság hogyan támogatja tovább a fejlesztést. A hatóság eddigi pozitív hozzáállását jól mutatta, hogy a se nem helikopter, se nem hagyományos repülőgép eszközre új kategóriát rendszeresített, a volocoptert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »