Volocopter légi taxi első autonóm repülése Dubajban, még utasok nélkül, de koronahercegi indítással

A héten elindult a teszt üzem Dubajban, előtte jól szerepelt a Volocopter a frankfurti autókiállításon.

Hirdetés

A Volocopter német start-up nemrég 25 millió euró tőke invesztíciót kapott, az egyik befektető a Daimler vállalatbirodalom egyik fejlesztő cége. A világsajtóban már néhányan egyszerűen le mercédesezték az autónom légi taxit – Mercedes Volocopter néven emlegetve. A frankfurti autókiállításon is többször Mercedes logó alatt szerepelt, egy zenés képeslapot már közzétettünk a bejárat előtti elhelyezéséről.

A héten hétfőn újabb mérföldkő, az első 5 perces utasok nélküli sikeres autonóm repülés Dubajban a Jumeirah Beach Park melletti tesztpályán, nem akármilyen körítéssel. Címképünkön látható Őfelsége Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, az uralkodó fia, Dubai koronahercege néhány minisztere társaságában aktívan részt vett az ünnepségen, a korona herceg maga indította el egy gomb megnyomásával az első autonóm felszállást.

Az első nyilvános dubaji autonóm repülésről videó is készült.

Tavasszal Friedrichshafenben találkoztunk Alex Zosel-lel, aki a céget társ alapította és elsőként repült már a Volocopterrel. A légi jármű kabinjában még akkor a dzsojsztikot mutatta és megtanította a Hölgypilóta bloggert, aki egyébként nem pilóta, pár perc alatt a Volocoptert vezetni.

De jót nevetve hozzátette, hogy ezt felejtsük el, mert ez már a múlt, nem kell ide dzsojsztik, noha lesz majd a Volocopternek olyan hobbi változata, amit pilóta is vezethet majd. Akkor nem gondoltam volna, hogy a jóslata a dzsojsztik eldobásáról ilyen gyorsan bekövetkezik.

Forrás: Dubaji Kormány Média Hivatala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »