Buborék elektromos hajtású szárnyas vizitaxi

Adjuk vissza a városi és más kis távú forgalomnak a vizeket, ezzel a mottóval épített egy francia cég egy mini szárnyashajó vizitaxit.

A buboréknak nevezett vízíjármű igazi különlegessége, hogy a nagy repülőgépekhez hasonló fly by wire vezérlése egyszerűvé teszi a vezetését. Kormányozol és gázt adsz, a többit elintézi a robotpilóta. Kiemeli a vízből a vízi szárnyakra, biztosítja a stabilitását a hullámokban és a fordulókban, ha Rainer monacói hercegnek a képen megy a vezetése, akkor egy autó jogosítvánnyal bárki elviheti. Közösségi közlekedésre tervezték.

Buborék

Két órát bír egy feltöltéssel, ahol 40 kilométer a hatótáv és 25 km/h a maximális sebessége. Egy pilóta és négy utas a kapacitása, az utasok ülhetnek egymással szemben is. Mivel végső soron a robotpilóta vezeti, az útvonalra vonatkozó parancsokat elvileg akár előre, vagy menet közben hanggal vagy egyéb módon is megkaphatná, így szerintünk születésétől fogva benne van az önvezető lehetőség. Jó társa lehet majd a pilóta nélküli légi taxiknak.

Hirdetés

Ha lenne Budapesten a Dunán hidroplán kikötő, akkor onnan a Duna Parti szállodákba egy ilyen Bubble vizitaxi lenne a legjobb transzfer.

Forrás: SeaBubbles oldalai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »