Wizz Air már 14 repülőgéppel Budapesten

A budapesti repülőtér legnagyobb légitársasága a bázisra helyezett új géppel két új úti célt állít be és a korábbi járatai sűrűséget is növeli vele.

A Wizz Air első magyarországi járata 2004 júniusában szállt fel, azóta az országból több mint 43 millió utast szolgált ki a légitársaság, amely Budapestről és Debrecenből összesen 68 útvonalat kínál, 29 különböző országba. A 2023-as időszak foglalásai alapján a Wizz Air idén újabb egy repülőgéppel bővíti itthoni állományát, így összesen 15 repülőgépet állomásoztat Magyarország területén: ebből tizennégyet Budapesten, egyet pedig Debrecenben. A légitársaságnak jelenleg 178 Airbus 320 családba tartozó repülőgépből áll a teljes flottája.

A két új járat fenn, a budapesti járat sűrűség növelések pedig lenn.

A Wizz Air a 2024-es pénzügyi évben tovább kívánja erősíteni pozícióját, mint Európa leggyorsabban fejlődő légitársasága. Közel 1000 útvonalon, több mint 50 országba kínál megfizethető árú utazási lehetőséget, amellyel idén 67 millió utast fog elrepíteni kedvelt úti céljára. A tervek szerint a vállalat a jelölt időszak végére már a COVID sújtotta évekhez képest megduplázza, vagyis 8000 főre bővíti munkatársai számát.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte:

Nagy öröm számunkra, hogy újabb, izgalmas úti célokat és jelentős járatsűrítést jelenthetünk be Budapestről. Magyarországon piacvezetőként a Wizz Air élen jár a flottafejlesztésben, amellyel nemcsak több utast tudunk kiszolgálni, de ökológiai lábnyomunkat is jelentősen csökkenthetjük. Mi vagyunk az egyik legjobban teljesítő légitársaság Európában, az iparágban a legkevesebb járattörléssel. A tavalyi nyár kihívásaiból tanultunk, az idei szezonra nagyobb tartalékokkal készülünk és mindent megteszünk, hogy még magasabb szintre emeljük szolgáltatásunk minőségét.

35 videónk a Wizz Air légitársaságról

Szintén az ambiciózus tervek részét képezi, hogy a Wizz Air a pénzügyi év végére 200 repülőgépesre bővíti flottáját, amelynek 50 százaléka a legmodernebb, fenntartható Airbus A321neo repülőgépekből áll. A légitársaság nemrég bejelentette, hogy az utaskilométerenként számított átlagos szén-dioxid-kibocsátása 2022-ben mindössze 55,2 gramm volt, amely 15,4 százalékkal alacsonyabb a 2021-es évhez képest, és a légitársaság valaha mért legalacsonyabb értéke egy naptári év alatt.

A címképen Robert Carey a Wizz Air légitársaság elnöke a budapesti sajtótájékoztatón.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »