Wizz Air második bázis repülőgépe megérkezett Debrecenbe

Hat éve repül a Wizz Air a debreceni repülőtérről, három éve nyitott itt bázist, a múlt héten jött meg a második repülőgép erre a bázisra.

Az elmúlt 6 évben a Wizz Air több mint 1,3 millió utast szállított Debrecenből, ebből 2018-ban 350 ezer utas választotta a Wizz Air debreceni járatait, ami 17%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Jelenleg 13 útvonal elérhető a megyeszékhelyről 12 országba.

Ezekből az új útvonalak: Dortmund, Doncaster-Sheffield, Bázel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport) és Barcelona, ahova néhány napon belül indulnak járatok. 2019 tavaszán pedig ehhez jön még új járatként Palma de Mallorca, Lárnaka és Málta.

A Wizz Air diszkont légitársaság jelenleg 105 db Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, több mint 600 útvonalat kínál 26 bázisról, 144 célállomásra, 44 országban. A Wizz Airnél mintegy 4 000 szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat, aminek köszönhetően az elmúlt 12 hónapban 33 millió utas választotta a légitársaságot.

A cikk végére a videónkon egy különlegesség. Idén ősszel repültünk a szegedi repülőnapon egy Antonov An-2 utasszállító repülőgéppel. A helyiek elmondása szerint ez volt a Wizz Air légitársaság első repülőgépe, amit az üzemben tartási engedély kérelemhez vásároltak az első Airbus A320 megérkezése előtt.

A debreceni eseményről szóló rész forrása a Wizz Air légitársaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »