Wizz Tours körkép: magyarok költenek legtöbbet a nyaralásra

A tavalyi évhez képest több mint egy héttel korábban foglaltuk le a nyaralásunkat idén, derült ki a Wizz Tours körkép, vagyis az online utazási szolgáltató közép-európai országokat összehasonlító nyári foglalási adataiból. Talán meglepő, de a lengyel és a román utazókkal összehasonlítva mi, magyarok tartjuk a legfontosabbnak a nyaralást, és ennek megfelelően mi is költünk fejenként a legtöbbet nyári utazásainkra.

A Wizz Tours a magyar, a román és a lengyel utazók több ezer idei foglalását vetette össze június 30-ig, tehát az első igazi nyári hónap végéig bezárólag. Ezekből az adatokból derült ki, hogy míg tavaly átlagosan 44 nappal az utazás előtt foglaltunk, idén több mint egy héttel korábban, átlagban 52 nappal indulás előtt már lefoglaltuk a nyári utakat. „A nyári utazási szezon zárásakor ezek a számok várhatóan valamennyivel alacsonyabbak lesznek, hiszen csak most érkezünk el a last minute utak legfőbb foglalási és utazási időszakához, de a trend valószínűleg az év végéig megmarad” – mondta el Csanálosi István, a Wizz Tours ügyvezetője.

A három közép-európai országból Magyarország látványosan kiemelkedik a nyaralási kedv szempontjából. Míg az összes utazást tekintve Romániában 44%, Lengyelországban 45% a nyaraló úticélok aránya, addig nálunk ez a szám közel 60% a Wizz Tours éves mintájában. A májustól kezdődő nyári időszakban pedig természetesen még magasabb, 70% fölé emelkedik a nyaralások foglalási aránya a magyar utazók körében. „A nyár persze mindenhol a fő utazási szezon, de Magyarországra ez fokozottan igaz, ami azt is jelenti, hogy nálunk sokkal alacsonyabb a szabadidős utazók körében a városlátogatások aránya” – mutatott rá Csanálosi István.

aki a náluk tett foglalás előnyeit mutatja be

A nyaralás fontosságát az is jelzi, hogy a három ország összehasonlításában messze mi költünk a legtöbbet fejenként a nyári utazásra. Átlagosan több mint 400 euró, azaz közel 125 000 forint értékben foglalnak fejenként a magyarok nyári szabadságukra, ez jóval magasabb, mint a 300 eurós, azaz nagyjából 93 000 forintos lengyel, vagy a 330 eurós, tehát valamivel százezer forint feletti román átlag. Persze vannak szélsőségek is: idén a legdrágább Wizz Tours foglalás Magyarországról egy fejenként 580 000 forintos dubaji út volt, míg a leginkább pénztárcabarát nyaralás díját az az utazó nyerte, aki fejenként alig 27 000 forintért tudott repülőjegyet és szállást foglalni Burgaszba.

„Azt látjuk, hogy szinte minden tengerparti úti célra jelenleg is elérhető a fejenkénti 100 000 forint alatti csomagár – legyen szó a görög szigetekről, Rodoszról, Krétáról, de Málta és akár a Kanári-szigetek is ezen a szinten mozognak, tehát olcsóbbak idén, mint tavaly” – mondta el Csanálosi István.

A Wizz Tours közkívánatra újra nyári foglalási akcióval igyekszik hozzájárulni a tökéletes nyári kikapcsolódáshoz.

A wizztours.com oldalon minden július 12-31 között megtett legalább 7 éjszakás nyári foglalás végösszegéből éjszakánként 10 euró kedvezmény jár a LONGSUMMER promóciós kód használata esetén. A LONGSUMMER promóciós kód 2017. július 31. 23:59-ig használható fel, és a wizztours.com oldalon vásárolt, a 2017. július 12. és 2017 október 31. közötti indulási dátummal rendelkező, legalább 7, legfeljebb 15 éjszakás repülőjegy + hotel utazási csomagokra érvényes. Írja be a „LONGSUMMER” promóciós kódot a főoldali keresőmezők alá, hogy részesülhessen a kedvezményben. Ez a promóciós kód egy egyszeri kedvezményt biztosít a wizztours.com weboldalon megtett új, maximum 9 fős foglalásokból. A kedvezmény más promócióval nem összevonható. A kedvezmény mértéke az utazás időtartamától függ: a rendszer automatikusan csökkenti az árat annyiszor 10 euróval, ahány éjszakát megadott.

A Wizz Toursról

A Wizz Tours online utazási szolgáltató, amely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a Wizz Air utazási platformja. A Wizz Tours szabadidős és üzleti utazási csomagok széles választékát kínálja, benne változatos városnéző utakkal, nyaralási ajánlatokkal és téli utazásokkal. A Wizz Tours egyszerűbbé, gyorsabbá és költséghatékonyabbá teszi az utazást, hiszen a repülőjegyet a szállással együtt vásárolhatják meg az ügyfelek, miközben az ügyfélszolgálat helyi nyelven áll rendelkezésükre. A Wizz Tours ajánlataiban kombinálja a Wizz Air egyre bővülő, jelenleg Európában és azon kívül több mint 500 útvonalat számláló hálózatában elérhető repülőjáratokat, valamint több mint 30 000 szálláshelyet a Wizz Tours közvetlen partnereitől, illetve Európa vezető szállásbankjaitól. A Wizz Tours ajánlatai megtalálhatók a wizztours.com oldalon.

Forrás: Wizz Tours

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »