Airbus A380 óriásgép kényszerleszállása Ferihegyen

Pénteken a Qatar Airways Dohából Londonba tartó járatán rosszul lett egy utas, ezért az óriásgép kényszerleszállást hajtott végre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A világ legnagyobb utasszállító repülőgépén az emeleten 8 első osztályú fotelágy és 48 biznisz ülés található. A turisták pedig a földszinten 3+4+3 sorokban 461 székben ülhetnek, bővebben bemutatja a Qatar Airways magyar oldala. A beteget a képen látható sürgősségi mentők az emeletről hozták le a két szint közötti lépcsőn.

Hirdetés

Az Airbus A380-800 kiszolgálására csak korlátozottan alkalmas a budapesti repülőtér, ezért állították egy külső állóhelyre. Korábban csak egyszer járt itt előre bejelentett módon ilyen típus, 8 éve a Lufthansa hozta el bemutatni. Akkor sikerült azt a pillanatot megörökítenem, amikor az Airbus A380-800 óriásgép először fogott betont Ferihegyen.

Egyelőre Budapesten a ferihegyi repülőtér csak korlátozásokkal képes kiszolgálni ezt a géptípust, de eljöhet még az az idő, amikor nyitójáratként vízkapu fogadja itt is, mint az idén Frankfurtban.

Zárásként ajánlom a géptípus első nyilvános bemutató repülését közel százezer ember előtt Farnborough-ból, amit akkor első videónként publikáltunk a Repülni JÓn 2009 évben.

A képek forrásai: MTI, AMS, Repülni JÓ, Qatar Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »