Aranyszarvas egykor Berlinben, Csőrike már a RepTárban

Két különleges festésű Mi-24 harci helikopter. Aranyszarvas helikopterrel lassan 10 éve találkoztunk Berlinben, a másik helikoptert meg nemrég szállították át a szolnoki RepTár interaktív katonai múzeumba.

2008-ban ILA Berlin airshow-n bemutatókat repült a magyar légierő képen látható különleges festésű harci helikoptere, a Mi-24 Aranyszarvas. A kiállításon találkoztunk a helikopter parancsnokával, Koller József alezredessel, aki a bemutatója során néhány légi felvételt készített és küldött a Repülni Jó részére, melyeket tíz éve adtunk először közre.

Az ILA Berlint az egykori schönefeldi, ma már brandenburgi repülőtéren rendezik, a képen a repülőtér túloldalán látható messziről a kiállítás előtere a gépekkel és a csarnokok.

Egy fordulóban a fotópuska ráfókuszál az előtérre, ahol a 2008-ban a nagyságával is kiemelkedő emeletes Airbus A380 a legnagyobb sztár, amely akkor repült előszőr nyilvánosan és sajtómunkásként hosszú tömött sorokban vártunk a szentélybe való bebocsátásra, ott fényképeztünk előszőr a súlyt imitáló vizes ballonokat.

A légi bemutatók között pedig a repülőtér élte a napi forgalmát, a képen éppen egy akkor még létező légitársaság, a Germanwings Airbusza a futópályán.

A képen Koller alezredes Berlinben a gép előtt, aki tavaly ősszel már ezredesként az MH 86. Szolnok Helikopterbázis megbízott parancsnokaként vett részt a RepTár megnyitóján.

Két nappal ezelőtt éjszaka szállították több helikopterrel közösen a Mi-24D „Csőrike” különleges festésű harci helikoptert a RepTárba. A hajnal már a múzeumban köszöntötte őket, sőt tegnap már a forgószárnyakat is rászerelték. A felújítást az MH Légijármű Üzeme hajtotta végre.

Hirdetés

A reptér mellett levő szolnoki repülőmúzeumban pedig így nézett ki, képtár róla.

Berlini fotók Repülni JÓ, a zenés képeslap fotói pedig RepTár Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »