Belga Airbus A400M katonai szállítógép és mentőhelikopter búcsú a Balaton repterén

A Hévíz -Balaton Airport nemrég egy belga hadgyakorlat helyszíne volt és elrepült az új bázisára a mentőhelikopter is.

Belga különleges műveleti ezred Airbus A400M óriásgéppel gyakorlatozott

A Keleti szél 23 hadgyakorlat keretében a reptéren gyakorlatoztak a belga különleges erők. Az Airbus A400M rakteréből nemcsak katonák, hanem járművek is jöttek. A katonai szállító gépre fókuszálva összeállítottam egy képtárat a műveleti erők valamint a reptér közzétett képeiből.

Az Airbus Pápán is járt, a legszebb repülős kép az összeállításom végén a Pápai spotterektől származik.

Az Eastern Breeze 23 gyakorlatról bővebben és több repülőeszközzel a Belga védelmi erők tette közzé ezt a videót.

Ki gondolta volna, hogy az egykori szovjet lakások még valamikor jók lesznek városi hadgyakorlatra, ahogy azt a videóban láthatjuk.

Marcaliba költözött a mentőhelikopter bázis

Bár ezt a képet az irányító torony erkélyéről fotóztam, de sokszor néztem a zalavári kertünkből is a mentőhelikoptert a levegőben jönni-menni. Videóm is látható róla.

A mentőhelikopter december 8-án végleg elrepült Sármellékről, amit élő adásban közvetített a Facebookon Ferenczi Krisztián Tamás a személyzetből.

A marcali mentőhelikopter bázist ma adták át hivatalosan.

Magyar Légimentő Nonprofit Kft Airbus Helicopters EC135 típusú képen látható helikopterei 7 bázisról indulva adnak légi mentést Magyarországon. Ezek az óramutató járása szerint Budaörs, Miskolc, Debrecen, Szentes, Szekszárd, Marcali és Balatonfüred városokban helyezkednek el országszerte. Bázisonként egy-egy helikopter, a nyolcadikat pedig többnyire itt Budaörsön látom az autópálya melletti központi bázison.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »